Cand se pune ingrasamant la pomii fructiferi si cum il aplici
Cand se pune ingrasamant la pomii fructiferi si cum il aplici

Cand se pune ingrasamant la pomii fructiferi si cum il aplici


Cand se pune ingrasamant la pomii fructiferi. Afla care este cea mai buna perioada pentru a pune fertilizator la pomii din gradina. Mai mult, iti explicam si cum sa il aplici, pentru a te asigura ca a fost pus in mod corect.

Cand se pune ingrasamant la pomii fructiferi si cum il aplici – Cuprins:

Cand se pune ingrasamant la pomii fructiferi

Cand se pune ingrasamant la pomii fructiferi
Cand se pune ingrasamant la pomii fructiferi

Cu totii ne-am confruntat cu aceasta intrebare, asa ca ar fi bine sa stim cand se pune ingrasamant la pomii fructiferi, pentru a ne asigura ca acestia se vor dezvolta in mod corect si ne vor oferi si o recolta bogata.

Care este perioada ideala pentru a fertiliza pomii? Conform expertilor, cea mai buna perioada in care sa aplici ingrasamant la pomi este inainte de dezmugurit.

Este perioada in care pomii intra in perioada de vegetatie si au nevoie de substante nutritive, dar si perioada in care „mananca” cel mai mult.

Citeste si: Cand se taie pomii fructiferi in functie de specie

Poti fertiliza pomii cu o luna inainte de dezmugurit. Totusi, daca ai pierdut startul sau nu ai fost pe acasa, mai poti aplica ingrasamant la pomii pana la sfarsitul lunii iunie.

Iti sugeram sa nu mai aplici ingrasamant dupa aceasta perioada, deoarece pomul va creste si mai mult ca sigur o sa fie afectat de inghet.

Asadar, ingrasamantul se pune la pomii fructiferi pana la jumatatea anului. Evita sa aplici fertilizator la pomii vara tarziu sau atunci cand vine toamna.

Cum sa aplici un fertilizator la pomii fructiferi

Cum sa aplici un ingrasamant la pom fructifer
Cum sa aplici un ingrasamant la pom fructifer

Cand se pune ingrasamant la pomii fructiferi. Desigur, va fi nevoie sa stii si cum sa aplici ingrasamantul in mod corect, pentru a te asigura ca substantele nutritive ajung la radacinile pomului fructifer. Nu de alta, dar acesta este scopul operatiunii, asa ca trebuie facuta corect.

Pentru a ajuta pomul sa se hraneasca mai bine, va trebui sa aplici ingrasamantul la o distanta de 40-50 cm de trunchi. Este nevoie sa faci un cerc in jurul trunchiului, iar apoi sa incorporezi fertilizatorul in pamant.

O alta metoda eficienta pentru ca ingrasamantul sa ajunga la radacini este sa faci niste gauri in pamant, la aceeasi distanta de trunchi. Acestea trebuie sa aiba o adancime de 15 cm, iar distanta intre gropi trebuie sa fie de 30-40 cm.

Citeste si: Cand se stropesc pomii fructiferi. Dimineata sau seara?

Dupa ce ai terminat aplicarea ingrasamantului, ar fi bine sa pui si un strat de compost sau gunoi de grajd, iar apoi sa uzi pamantul foarte bine.

Astfel, ingrasamantul o sa ajunga mai repede la radacini, pentru a ajuta pomul sa creasca si pentru a ii oferi substantele nutritive de care are nevoie.

O sa iti mai dam si un mic sfat, legat de cantitatea de ingrasamant care trebuie aplicata. Poti face un calcul si sa aplici fertilizator in functie de varsta pomului, asa ca inmulteste numarul de ani cu 45 grame.

Daca pomul are 3 ani, o sa fie nevoie sa aplici 135 grame de azot. Totusi, iti recomandam sa folosesti un ingrasamant granular NPK (azot, fosfor si potasiu).


Like it? Share with your friends!

Cristian P.