Cand se stropesc cartofii. Ce produse sa folosesti si schema de tratament
Cand se stropesc cartofii. Ce produse sa folosesti si schema de tratament

Cand se stropesc cartofii. Ce produse sa folosesti si schema de tratament


Cand se stropesc cartofii. Afla care sunt perioadele in care se stropesc cartofii si care este schema de tratament pe care o poti folosi pentru legumele din gradina ta. Bolile si daunatorii pun in pericol orice cultura, asa ca este necesar sa actionezi la timp.

Cand se stropesc cartofii. Ce produse sa folosesti si schema de tratament – Cuprins:

Cand se stropesc cartofii. Schema de tratament

Cand se stropesc cartofii
Cand se stropesc cartofii

Cand se stropesc cartofii. Pentru ca bolile si daunatorii pun in pericol culturile de cartofi (Solanum tuberosum), este necesar sa stii in ce fenofaza sa aplici tratamentele. Astfel, perioada este deosebit de importanta, pentru ca poti preveni bolile sau atacurile daunatorilor la cartofi.

Primul tratament pe care trebuie sa il aplici va fi la plantare, adica vorbim despre tratarea tuberculilor. Iti recomandam sa folosesti Amistar pentru a combate rizoctonioza si Trika Expert pentru a combate viermele de sarma, carabusul de mai si buha semanaturilor.

Citeste si: Cand se planteaza cartofii primavara. Care este perioada ideala?

Atunci cand plantele au rasarit si au o inaltime de 15 cm, cartofii au nevoie de o stropire cu Ridomil Gold pentru mana. Timpul de pauza va fi de 14 zile. Pentru a combate gandacul din Colorado si afide, aplica un tratament cu Mospilan. Timpul de pauza va fi de 7 zile.

Dupa ce au trecut 7 zile de la tratamentul anterior, cartofii au nevoie de un tratament cu Alcupral pentru mana, iar timpul de pauza va fi de 7 zile. Pentru a combate gandacul din Colorado iti recomandam o stropire cu Coragen. Timpul de pauza va fi de 14 zile.

Schema tratament cartofi
Schema tratament cartofi

Cand se stropesc cartofii. Dupa ce a trecut o saptamana de la ultimul tratament aplicat, cartofii au nevoie de o stropire cu Polyram pentru mana si alternarioza. Timpul de pauza va fi de 14 zile.

Pentru afide si gandacul din Colorado iti recomandam un tratament cu Mavrik, iar timpul de pauza va fi de 7 zile.

La o saptamana de la ultimul tratament, aplica o stropire cu Equation Pro pentru mana, dar si un timp de pauza de doua saptamani. Pentru gandacul din Colorado va fi nevoie de o stropire cu Alverde. Timpul de pauza va fi de 3 zile.

Citeste si: Cand se stropesc castravetii. Ce produse sa folosesti pentru legumele din solar

Dupa alte 7 zile de la aplicarea ultimului tratament va fi nevoie de o stropire cu Acrobat pentru mana si alternarioza, iar timpul de pauza va fi de 7 zile. Pentru a combate molia cartofului si omida paroasa a dudului aplica o stropire cu Bactospeine. Timpul de pauza va fi de 2 zile.

Dupa ce a trecut o saptamana de la ultimul tratament aplica o stropire cu Folpan pentru mana. Timpul de pauza dupa acest tratament va fi de 7 zile.

Pentru a combate alternarioza va fi nevoie sa stropesti cartofii cu Amistar si sa aplici un timp de pauza de 7 zile. Pentru a combate gandacul din Colorado si afidele aplica o stropire cu Mavrik, dar si un timp de pauza de 7 zile.


Like it? Share with your friends!

Cristian P.