Cand se stropesc pomii fructiferi. Dimineata sau seara?
Cand se stropesc pomii fructiferi. Dimineata sau seara?

Cand se stropesc pomii fructiferi. Dimineata sau seara?


Cand se stropesc pomii fructiferi, dimineata sau seara? Daca si tu ti-ai pus aceasta intrebare, iti venim in ajutor si iti explicam care este cea mai buna metoda. Mai mult, iti spunem si cand se fac stropirile pentru pomii fructiferi.

De ce este necesara stropirea pomilor fructiferi?

Stropirea pomilor fructiferi
Stropirea pomilor fructiferi

Nu este o noutate ca pomii fructiferi trebuie stropiti in fiecare an, deoarece este nevoie sa ii mentii sanatosi pentru a obtine si rezultate pe masura. Astfel, aplicarea tratamentelor impotriva bolilor si daunatorilor iti va aduce o recolta bogata.

In acelasi timp, nu trebuie sa astepti semne sau vizibile de boli sau daunatori, preventia este cea mai buna solutie. Daca livada ta este deja afectata, atunci tratamentele nu vor mai fi la fel de eficiente, iar asta se traduce printr-o productie mult mai mica de fructe.

Astfel, este necesar sa stii cand se aplica primele tratamente la pomii fructiferi, dar si la ce boli ar trebui sa fiti atenti. Nu de alta, dar vorbim perioadele cand se fac stropirile sunt esentiale!

Cand se stropesc pomii fructiferi. Trebuie dimineata sau seara?

Cand se stropesc pomii fructiferi, dimineata sau seara
Cand se stropesc pomii fructiferi, dimineata sau seara

Inainte de toate, o sa iti spunem ca pomii fructiferi au nevoie de minimum 5-6 tratamente in fiecare sezon. Astfel, poti preveni bolile care apar in anumite perioade si daunatorii care iti pot ataca plantatiile.

Stropirea pomilor fructiferi se face in perioada de repaus vegetativ (iarna), in perioada vegetatiei (primavara), vara, dupa caderea frunzelor (toamna) si pe final de iarna.

Prima stropire a pomilor fructiferi se face primavara, pentru a te asigura ca dai un start bun plantatiei tale si pentru a te asigura ca elimini daunatorii.

Citeste si: Cand se stropesc pomii fructiferi cu ulei horticol

Tratamentele facute toamna si iarna va contribui la eliminarea daunatorilor, adica acelor insecte care se pregatesc de iernare. In acelasi timp, se fac stropiri si pentru bacterii sau ciuperci care pun in pericol plantatiile.

Desigur, este foarte important si cand trebuie sa stropesti pomii fructiferi. Dimineata sau seara? Ei bine, trebuie sa stii ca stropirea pomilor fructiferi se poate face atat dimineata, cat si seara. Totusi, aveti in vedere faptul ca temperaturile nu trebuie sa depaseasca 25 de grade Celsius. Aceasta regula este valabila pentru toate speciile pomicole.

In acelasi timp, trebuie sa tii cont si de conditiile meteo. Astfel, atunci cand faci o stropire pentru pomii fructiferi, nu trebuie sa bata vantul si nu trebuie sa existe precipitatii.

Alegerea substantelor este iarasi importanta, asa ca in functie de specia pomicola, varsta si conditii climatice, trebuie sa alegi tratamentul potrivit. Drept urmare, o sa fie nevoie si de o analiza amanuntita a bolilor si daunatorilor zonali.


Like it? Share with your friends!

Cristian P.