Cand se face stropirea pomilor iarna
Cand se face stropirea pomilor iarna

Cand se face stropirea pomilor iarna si ce produse sa folosesti


Cand se face stropirea pomilor iarna. Care este cea mai buna perioada pentru a face tratamentele la pomii fructiferi si ce produse ar trebui sa folosesti. Iata ce trebuie sa stii pentru ingrijirea pomilor din livada ta.

Curatarea pomilor fructiferi

Curatarea pomilor fructiferi
Curatarea pomilor fructiferi

Inainte sa iti spunem mai multe despre stropirea pomilor pe timp de iarna, trebuie sa stii cate ceva si despre curatarea pomilor fructiferi atunci cand vine toamna. Acest lucru se face dupa ce ai cules roadele, asa ca nu uita pentru ca operatiunile sunt foarte importante!

In primul rand, trebuie sa culegi toate fructele, sa nu lasi niciuna in pom. Fructele mumificate sau stricate care raman in pomi sunt purtatoare de boli sau daunatori, asa ca trebuie sa le culegi si sa le arunci.

Citeste si: Cand se taie hortensia si de ce este bine sa faci asta

Totodata, trebuie sa cureti si frunzele cazute in jurul trunchiului, dar si fructele stricate care au cazut din pom. Este locul ideal pentru ca daunatorii sa se ascunda, asa ca trebuie sa faci curatenie. Tocmai de aceea si stropirea pomilor iarna este foarte importanta!

Dupa aceea, va fi nevoie sa tai crengile care s-au uscat, s-au rupt sau cresc una in cealalta. In acest fel, vei ajuta pomul in sezonul pentru ca favorizezi valorificarea luminii. Crengile nu se mai incurca si mugurii se dezvolta mai bine.

Este indicat sa faci si taierile de rodire atunci cand vine toamna, asa ca ia si asta in considerare. Bineinteles, daca nu te pricepi, ar fi bine sa apelezi la ajutorul unui expert. Nu uita nici de tratamentele pe care trebuie sa le aplici, despre care vom vorbi in randurile urmatoare.

Stropirea pomilor iarna. Cand se face si ce produse sa folosesti

Stropirea pomilor iarna
Stropirea pomilor iarna

Inainte de toate, iti reamintim ca stropirea pomilor iarna se face in zilele cand temperaturile depasesc 5 grade Celsius, scoarta pomilor este uscata, atunci cand nu exista precipitatii si nu bate deloc vantul.

Tratamentele se aplica in perioada noiembrie-februarie si doar atunci cand peste 50% din frunze au cazut. Pomii fructiferi au nevoie de un tratament cu produse cuprice, adica zeama bordeleza sau un alt fungicid pe care il poti cumpara de la magazinele de specialitate. Poti folosi Kupferol, Coppermax, Champ 77 WG, Funguran OH 50 WP sau Alcupral 50 PU.

Daca pomii din livada ta au fost infectati cu fainare in sezonul cald, atunci va fi nevoie sa aplici un tratament si cu un fungicid pe baza de sulf. Poti opta pentru Microthiol Special WDG , Kumulus DF sau Thiovit Jet 80 WG.

Dupa ce au trecut doua saptamani de la aplicarea tratamentelor, va fi nevoie sa faci si o stropire cu ulei horticol. Poti folosi Mospilan Oil 20 SG, iar ca adjuvant iti recomandam Toil, pentru ca va imbunatati actiunea uleiului horticol.


Like it? Share with your friends!

Cristian P.