Cand se stropeste via. Iata schema de tratamente pentru vita de vie
Cand se stropeste via. Iata schema de tratamente pentru vita de vie

Cand se stropeste via. Iata schema de tratamente pentru vita de vie


Cand se stropeste via. Afla care sunt perioadele in care trebuie sa aplici stropirile la vita de vie si ce produse ar trebui sa iei in considerare pentru a tine departe bolile si daunatorii. Iata schema de tratamente.

Cand se stropeste via. Iata schema de tratamente pentru vita de vie – Cuprins:

Cand se stropeste via. Schema de tratamente vita de vie

Schema de tratamente vita de vie
Schema de tratamente vita de vie

Cand se stropeste via. Afla care sunt fenofazele in care trebuie sa aplici tratamentele si ce boli sau daunatori vor fi tinuti la departare. Iti explicam si ce timp de pauza ar trebui sa aplici.

Primul tratament pe care il aplici la vita de vie va fi in perioada de repaus vegetativ, adica inainte de dezmugurit. Tratamentul are ca scop de a preveni mana si se face cu zeama bordeleza. Timpul de pauza va fi de 21 de zile.

In aceeasi perioada, vita de vie (Vitis vinifera) are nevoie de un tratament cu Ovipron Top pentru a combate paduchele testos, acarienii si paduchele lanos.

Citeste si: Tratamente la piersici. Cand sa le faci si ce produse sa folosesti

In faza de dezmugurit, se face un tratament cu Karathane pentru fainare, iar timpul de pauza va fi de 21 de zile. Pentru acarianul rosu comun se aplica un tratament cu Nissorun si un timp de pauza de 21 de zile.

Atunci cand lastarii au o lungime de 5-10 cm, vita de vie va avea nevoie de un tratament cu Polyram pentru mana, iar timpul de pauza va fi de 56 de zile. Pentru fainare, se va aplica un tratament cu Kumulus, iar timpul de pauza va fi de 28 de zile. Molia strugurilor se combate in aceeasi perioada folosind Mospilan. Asadar, este bine sa stii cand se stropeste via.

Atunci cand avem primii butoni florali grupati, adica sunt vizibile primele inflorescente, se aplica mai multe stropiri. Prima va fi cu Delan Pro pentru mana, iar timpul de pauza va fi de 42 de zile. Pentru fainare se aplica o stropire cu Sercadis, iar timpul de pauza fi de 35 de zile. Pentru molia strugurilor, aplica un tratament cu Karate Zeon si un timp de pauza de 7 zile.

Cand se stropeste via
Cand se stropeste via

Inainte de inflorire, vita de vie are nevoie de un tratament cu Flint Max pentru fainare si putregai negru, dar si un timp de pauza de 14 zile. Pentru mana, aplica o stropire cu Ridomil Gold si un timp de pauza de 28 de zile. Molia strugurilor se combate folosind un tratament cu Laser, iar timpul de pauza aplicat va fi de 14 zile. Este necesar sa stii cand se stropeste via.

La sfarsitul perioadei de inflorit, vita de vie are nevoie de un tratament cu Cabrio Top pentru fainare, mana, putregai negru si excorioza. Timpul de pauza va fi de 35 de zile. Pentru putregaiul cenusiu, aplica o stropire cu Pyrus si un timp de pauza de 21 de zile.

Acarianul rosu comun, molia strugurilor si acarianul galicon se combat folosind un tratament cu Vermitec. Timpul de pauza va fi de 28 de zile.

In perioada in care boabele de struguri au 50% din diametrul final, se va aplica o stropire cu Curzate Manox pentru mana, fainare si putregai cenusiu. Timpul de pauza va fi de 25 de zile.

Pentru fainare, aplica o stripire cu Orius si un timp de pauza de 14 zile. Molia strugurilor se combate folosind Bactospeine, iar timpul de pauza va fi de 2 zile.

Struguri albi Chardonnay
Struguri albi Chardonnay

Cand se stropeste via. Atunci cand boabele de struguri incep sa se atinga, va fi nevoie de un tratament pentru fainare folosind Luna Experience si de un timp de pauza de 35 de zile. Pentru mana, aplica un tratament cu Mikal Flash si un timp de pauza de 28 de zile. Molia strugurilor se combate cu Affirm, iar timpul de pauza va fi de 7 zile.

Cand boabele de struguri ating dimensiunea finala, va fi nevoie de un tratament pentru molia strugurilor cu Cyperguard, iar timpul de pauza va fi de doua saptamani. Pentru putregaiul cenusiu aplica un tratament cu Cantus si un timp de pauza de 21 de zile. Pentru a combate fainarea si putregaiul negru aplica o stropire cu Topas si un timp de pauza de 4 saptamani.

Citeste si: Cand se stropesc ciresii si ce schema de tratamente sa folosesti

Atunci cand boabele de struguri intra in parga, aplica o stropire cu Systhane Forte pentru fainare si un timp de pauza de 14 zile. Putregaiul cenusiu se combate cu Teldor, iar timpul de pauza va fi de 14 zile. Asadar, este bine sa stii cand se stropeste via.

Dupa ce frunzele vitei de vie au cazut, aplica o stropire cu zeama bordeleza pentru a combate mana, dar si un timp de pauza de 3 saptamani. Paduchele testos, acarienii si paduchele lanos se combat cu Ovipron Top.

Nu uita sa respecti timpul de pauza. Acesta este extrem de important si se aplica mai ales pentru strugurii din care se face vin. Desigur, si cei destinati consumului trebuie sa fie foarte bine spalati, iar timpul de pauza trebuie sa fie respectat.


Like it? Share with your friends!

Cristian P.