Cand se stropesc rosiile prima data si ce produse sa folosesti
Cand se stropesc rosiile prima data si ce produse sa folosesti

Cand se stropesc rosiile prima data si ce produse sa folosesti


Cand se stropesc rosiile prima data si ce produse ar trebui sa folosesti pentru a tine la distanta bolile si daunatorii. Daca vrei sa obtii o recolta bogata, trebuie sa iei in considerare si sanatatea plantelor.

Cand se stropesc rosiile prima data si ce produse sa folosesti – Cuprins:

Cand se stropesc rosiile prima data

Rosii in gradina
Rosii in gradina

Cu siguranta te intereseaza ce tratamente sa faci dupa ce ai plantat rasadurile de rosii (Solanum lycopersicum). Tocmai de aceea, este necesar sa stii si cand se stropesc rosiile prima data. Asadar, trebuie sa stii ca rosiile se vor stropi la 7-10 zile de la plantare.

La primul tratament pe care il aplici tomatelor, va fi nevoie sa faci o stropire cu Cidely Top pentru fainare, alternarioza sau patarea cafenie. Timpul de pauza este de 3 zile.

Citeste si: Cand se uda rosiile din gradina sau solar. Dimineata sau seara?

Mai mult, va mai fi nevoie de un tratament aplicat in aceeasi perioada pentru a combate afidele si omida fructelor, iar in acest caz recomandam Mavrik. Timpul de pauza este de 7 zile.

Totodata, este recomandat si un tratament pentru musculita alba de sera si acarieni. Poti folosi Sanmite si trebuie sa stii ca timpul de pauza este de 3 zile.

Ce tratamente poti aplica tomatelor si pentru ce boli sau daunatori

Cand se stropesc rosiile prima data
Cand se stropesc rosiile prima data

Din cauza faptului ca tomatele pot fi atacate de diverse boli sau daunatori, ar trebui sa iei in vedere si aceasta schema de tratament. Acum ca stii cand se stropesc rosiile prima data, ar trebui sa stii si care este schema de tratamente.

Asadar, la doua saptamani de la tratamentul de mai sus, iti recomandam sa faci o stropire cu Ortiva Top pentru mana, fainare, putregai cenusiu, alternarioza sau patarea cafenie. Timpul de pauza este de 3 zile.

In aceeasi perioada mai este nevoie si de un tratament cu Faster pentru a combate afidele, iar timpul de pauza va fi de 7 zile. Pentru tripsi, acarieni si musca miniera recomandam Vertimec, iar timpul de pauza va fi de 3 zile.

Citeste si: Cand se planteaza rasadurile de rosii in gradina ta

In continuare, tomatele vor avea nevoie de alte tratamente la 14 zile de la aplicarea ultimelor stropiri. Folosind Amistar vei trata alternarioza, fainarea, mana sau patarea cafenie. Timpul de pauza este de 3 zile.

Tot in aceeasi perioada se foloseste Laser pentru musca miniera a solanaceelor, iar timpul de pauza va fi de 3 zile. Pentru acarieni, recomandam Floramite, iar timpul de pauza este de o zi.

Stropirea rosiilor
Stropirea rosiilor

Dupa cum vezi, nu este important doar cand se stropesc rosiile prima data, ci si ce tratamente aplici de-a lungul sezonului cald.

Peste alte 2 saptamani, rosiile au nevoie de o stropire cu Alcupral pentru mana, patarea frunzelor, basicarea fructelor si alternarioza. Timpul de pauza este de 7 zile.

Pentru omida fructelor, omizile defoliatoare si molia tomatelor va fi nevoie de un tratament cu Bactospeine. Timpul de pauza este de 2 zile.

Iarasi, o sa fie nevoie de un tratament pentru a combate acarienii, asa ca se va folosi Nissorun. Timpul de pauza este de 3 zile.

Citeste si: Cand se planteaza capsunii primavara sau toamna

La 14 zile de la tratamentul anterior, tomatele au nevoie de o stropire pentru manare, putregai cenusiu, alternarioza sau patarea cafenie. Recomandam Ortiva Top, timpul de pauza fiind de 3 zile.

Pentru omida fructelor si molia tomatelor se recomanda un tratament cu Affirm, timpul de pauza fiind de 3 zile. Impotriva acarienilor va fi nevoie de un tratament cu Floramite, iar timpul de pauza este de o zi.

Ultimul tratament se va aplica la 2 saptmani de la tratamentul anterior. Recomandam sa folosesti Signum pentru putregai cenusiu si fainare, timpul de pauza fiind de 3 zile. Pentru omida fructelor, molia tomatelor si omizi defoliatoare se recomanda o stropire cu Bactospeine, iar timpul de pauza este de 2 zile.


Like it? Share with your friends!

Cristian P.