Astronomie

Astronomia este stiinta care studiaza fenomenele ceresti, dar si obiectele ceresti. Asta inseamna ca aceasta sectiune este oferita pentru cei pasionati de planete, stele, galaxii, comete, sateliti naturali, dar si nebuloase.

Cei pasionati de astronomie pot afla lucruri despre tot ce se afla in afara atmosferei Pamantului. Daca inca nu stiai, iti spunem ca astronomia este impartita in doua mari ramuri, observationala si teoretica.

Dupa cum era de asteptat, astronomia observationala este concentrata pe datele obtinute din observatiilor obiectelor astronomice, in timp ce partea teoretica se orienteaza catre dezvoltarea modelelor computerizate sau analitice folosite pentru a descrie obiectele, dar si fenomenele astronomice.

Nu confundati astronomia cu astrologia, pentru ca desi aceste domenii au o origine comuna, sunt complet diferite. Astrologia este o pseudostiinta conform careia pozitiile obiectelor ceresti ofera informatii despre relatiile umane, personalitatea sau alte probleme legate de viata umana.

Astronomia optica este cea mai veche forma de astronomie, iar in prezent aceasta se bazeaza pe echipamente complexe precum telescoape puternice, calculatoare foarte avansate, dar si detectoare de inalta performanta.

Afla cand incepe echinoctiul de primavara sau de toamna. Este important sa stii cand Soarele traverseaza ecuatorul ceresc la inceputul anului, dar si cand are loc echinoctiul de toamna.

De asemenea, iti spunem cand au loc eclipsele de soare sau de luna, adica acele evenimente astronomice care au loc atunci cand un corp ceresc trece prin fata altuia.

Sunt evenimente ce marcheaza istoria, dar despre care trebuie sa stim, chiar daca nu suntem experti. Aici gasesti totul despre evenimentele astronomice.