Cand se stropesc pomii cu solutie anti-inghet. Sfaturi utile
Cand se stropesc pomii cu solutie anti-inghet. Sfaturi utile

Cand se stropesc pomii cu solutie anti-inghet. Sfaturi utile


Cand se stropesc pomii cu solutie anti-inghet. Afla cand ar trebui sa aplici solutia pentru pomii fructiferi, dar si ce concentratie trebuie sa aiba. Iata ce trebuie sa stii despre solutia cuprica anti-inghet.

Cand se stropesc pomii cu solutie anti-inghet. Sfaturi utile – Cuprins:

Cand se stropesc pomii cu solutie anti-inghet

Cand se stropesc pomii cu solutie anti-inghet
Cand se stropesc pomii cu solutie anti-inghet

Pentru ca ne lovim de scaderea temperaturilor, ar fi bine sa stii cand se stropesc pomii fructiferi cu solutie anti-inghet, dar si ce concentratie trebuie sa aiba aceasta pentru a nu ii afecta.

In primul rand, trebuie sa stii ca solutia cuprica anti-inghet se poate utiliza preventiv in perioada rece, atunci cand exista riscul unor scaderi bruste de temperatura, atunci cand se pot atinge pana la -10 grade Celsius.

Mai mult, solutia cuprica se poate utiliza singura sau in amestec cu alte produse precum zeama bordeleza tip MIF, fertilizatorii foliari, Sulfomat 80PU, ingrasamant sulfat de cupru tip MIF sau cu polisulfura de calciu. Astfel, pomii fructiferi sunt protejati in perioada de repaus vegetativ.

Bineinteles, trebuie sa fii atent si la concentratia solutiei, care va depinde in functie de temperaturile exterioare. Astfel, atunci cand temperaturile scad pana la -5 grade Celsius, vei avea nevoie de o solutie cu o concentratie de 5%, insa atunci cand temperaturile se indreapta catre -10 grade Celsius, solutia trebuie sa aiba o concentratie de 10%.

Pom fructifer inghetat
Pom fructifer inghetat

Trebuie sa mai stii ca in perioada de repaus vegetativ, se poate utiliza o solutie cu concentratie de maximum 10%, iar in perioada in care mugurii s-au deschis (pana la aparitia frunzelor), concentratia solutie trebuie sa fie de 5%. Dupa ce pomii au inflorit, concentratia solutiei trebuie sa fie de 2%.

Produsul aplicat va ramane activa pe o perioada cuprinsa intre 7 si 15 zile, in functie de concentratia solutiei care a fost aplicata.

Citeste si: Cand se stropesc pomii cu piatra vanata si de ce se face acest lucru

Trebuie sa mentionam faptul ca solutia cuprica anti-inghet este biodegradabila, ceea ce inseamna ca nu va afecta sub nicio forma calitatea solului. Solutia este pe baza de etilenglicol si glicerina farmaceutica.

Practic, solutia cuprica anti-inghet te va ajuta sa protejezi pomii fructiferi in “ferestrele iernii”, adica in lunile de sfarsit de iarna si inceput de primavara. Sunt acele perioade in care temperaturile cresc foarte mult, insa sunt urmate de o scadere brusca. 

Pomii pot fi afectati de aceste temperaturi negative, iar asta se traduce printr-o diminuare a recoltei din acel an. Cei mai sensibili pomi fructiferi care pot fi afectati de aceste scaderi bruste de temperaturi sunt caisul, piersicul si migdalul.


Like it? Share with your friends!

Cristian P.