Cand se incarca telefonul, pentru ca bateria sa tina cat mai mult
Cand se incarca telefonul, pentru ca bateria sa tina cat mai mult

Cand se incarca telefonul, pentru ca bateria sa tina cat mai mult


Cand se incarca telefonul. Iata ce trebuie sa faci pentru ca bateria sa tina cat mai mult timp si pentru a o proteja. Pentru ca bateria este primul lucru care cedeaza la un smartphone, ar fi bine sa stii cum sa ii prelungesti viata.

Cum sa prelungesti durata de viata a bateriei unui telefon

Incarcare telefon
Incarcare telefon

Cand se incarca telefonul. Expertii in gadget-uri ne-au oferit cateva trucuri pentru a prelungi durata de viata a bateriei unui telefon si pentru a ne asigura ca aceasta va tine mai mult timp. Nu de alta, dar nu vrei sa schimbi telefonul o data pe an.

In primul rand, expertii recomanda sa evitam un ciclu complet de incarcare, adica asa cum procedam la vechile telefoane. Acestia spun ca este mai bine sa facem mai multe incarcari partiale, decat o incarcare completa sau sa lasam telefonul la incarcat peste noapte.

Citeste si: Cand se planteaza pomii fructiferi si ce trebuie sa stii

Mai mult, ar fi bine sa opresti incarcarea telefonului la 80% si sa eviti tehnologiile de tip „fast charging”, deoarece acestea cresc temperatura bateriei si ii scurteaza si viata. Temperatura ridicata este o mare problema pentru baterie, asa ca iti recomandam sa tii telefonul departe de locurile cu temperatura foarte ridicata.

De asemenea, ar fi bine sa eviti sa te joci la telefon sau sa te uiti la video, in timp ce acesta se incarca. Si acest obicei creste temperatura bateriei si nu vrei asta. Ideal, ar fi sa opresti telefonul cand il incarci.

Cand se incarca telefonul. Ce poti face pentru a ii proteja bateria

Cand se incarca telefonul
Cand se incarca telefonul

Cand se incarca telefonul. Pentru ca tehnologia a evoluat, nu mai folosim telefoane cu baterii vechi, de tip Ni-Mh. Acum, toate bateriile au baterii de tip Litiu-ion, insa asta nu inseamna ca vor tine o vesnicie. Saltul tehnologic e imens, insa nu inseamna ca bateria o sa reziste ani de zile.

Cand se incarca telefonul? Este bine sa incarci telefonul atunci cand nivelul bateriei este la 20-25%. Trebuie sa stii ca bateriile de tip Litiu-ion nu se simt atat de bine atunci cand nivelul de energie scade sub 20%.

Citeste si: Cand se recolteaza seva de mesteacan si cum sa procedezi

Tocmai de aceea, ar trebui sa te asiguri ca incarci bateria telefonului atunci cand nivelul scade aproape de 20%. Nu uita sa il scoti de la incarcat cand ajunge la 80%. Pe masura ce bateria se va incarca, tensiunea se mareste pana ce nivelul de energie atinge 70%, dupa care aceasta ramane constanta.

Dupa cum am zis, nu lasa telefonul la incarcat pe toata perioada noptii. Aceasta strategie este veche si pe termen lung o sa afecteze starea de sanatate a bateriei. Bateria va stoca energia mult mai bine daca vei respecta sfaturile noastre!


Like it? Share with your friends!

Cristian P.