Tratamente la piersici. Cand sa le faci si ce produse sa folosesti
Tratamente la piersici. Cand sa le faci si ce produse sa folosesti

Tratamente la piersici. Cand sa le faci si ce produse sa folosesti


Tratamente la piersici. Afla cand trebuie sa faci stropirile la acesti pomi fructiferi, dar mai ales ce produse sa folosesti. Care sunt bolile si daunatorii piersicului si in ce fenofaze sunt necesare tratamentele.

Tratamente la piersici. Cand sa le faci si ce produse sa folosesti – Cuprins:

Tratamente la piersici. Cand se aplica si ce produse sunt recomandate

Piersic inflorit
Piersic inflorit

Primul tratament pe care trebuie sa il aplici la piersici va fi in faza de repaus vegetativ, mai exact inainte de dezmugurit. Pomii fructiferi au nevoie de o stropire cu produs cupric, zeama bordeleza sau Champ, pentru basicarea frunzelor, ciuruirea micotica a frunzelor si monilioza. Timpul de pauza va fi de trei zile.

In aceeasi perioada, se vor aplica tratamente la piersici si cu Oviprin Top pentru a combate formele hibernante ale paduchelui din San Jose, afidelor si acarienilor.

Atunci cand are loc dezmuguritul, piersicii (Prunus persica) au nevoie de o stropire cu Chorus pentru monilioza. Timpul de pauza va fi de o saptamana. In acelasi timp, se va aplica un tratament cu Nissorun pentru a combate paianjenul rosu al pomilor. Timpul de pauza va fi de o luna.

Piersici verzi
Piersici verzi

Tratamente la piersici. In faza de buton roz, piersicul are nevoie de o stropire cu Syllit pentru basicarea frunzelor, iar timpul de pauza va fi de 75 de zile. Cand 10% din flori sunt inflorite, stropeste pomul cu Score pentru basicarea frunzelor, fainare, ciuruirea frunzelor si monilioza. Aplica si un timp de pauza de o saptamana.

Atunci cand florile incep sa se scuture, se va aplica un tratament pentru monilioza cu Prolectus, dar si un timp de pauza de o zi. Pentru paduchele verde aplica un tratament cu Mavrik, dar si un timp de pauza de o luna.

Citeste si: Cand se stropesc caisii. Schema de tratament la cais

La o saptamana dupa ce ai aplicat ultimul tratament, piersicul are nevoie de o stropire cu Affirm Opti pentru molia vargata a piersicului si viermele fructelor. Timpul de pauza va fi de o saptamana.

In aceeasi perioada, se vor aplica tratamente la piersici cu Luna Experience pentru monilioza si patarea rosie a frunzelor. Timpul de pauza va fi de o saptamana. Pentru a combate paduchele verde, piersicul are nevoie de un tratament cu Teppeki. Timpul de pauza va fi de 3 saptamani.

Tratamente la piersici
Tratamente la piersici

Tratamente la piersici. Cand fructele au un diametru de ½ din marimea normala, aplica o stropire pentru a combate monilioza. Iti recomandam sa folosesti Switch si sa aplici un timp de pauza de 2 saptamani. Pentru molia orientala a piersicului si molia vargata a piersicului aplica o stropire cu Coragen si un timp de pauza de 2 saptamani.

Cand fructele vor avea un diametru de ¾ din marimea normala aplica un tratament pentru molia orientala a fructelor si molia vargata a fructelor. Iti recomandam sa folosesti Bactospeine si un timp de pauza de 2 zile. Pentru monilioza fructelor, piersicul are nevoie de o stropire cu Signum si un timp de pauza de o saptamana.

Citeste si: Cand se stropesc prunii si ce produse sa folosesti

La caderea frunzelor, atunci cand 80% din frunze sunt cazute, aplica o stropire cu Syllit pentru basicarea frunzelor. Timpul de pauza va fi de 2 luni si jumatate.

Dupa ce frunzele au cazut sau la aproximativ 2 saptamani de la ultimul tratament, va fi nevoie de o stropire cu Ovipron Top pentru a combate formele hibernante ale paduchelui din San Jose, afidelor si acarienilor.


Like it? Share with your friends!

Cristian P.