Cand si cu ce se stropesc vinetele din gradina
Cand si cu ce se stropesc vinetele din gradina

Cand si cu ce se stropesc vinetele din gradina


Cu ce se stropesc vinetele din gradina. Afla cand trebuie sa aplici chema de tratamente pentru vinete si mai ales ce produse sa folosesti. Care sunt bolile si daunatorii acestor legume si cum trebuie sa actionezi.

Cand si cu ce se stropesc vinetele din gradina – Cuprins:

Cu ce se stropesc vinetele din gradina ta si cand aplici tratamentele

Rasaduri de vinete
Rasaduri de vinete

Cu ce se stropesc vinetele din gradina. Daca si tu cultivi vinete (Solanum melongena), atunci cu siguranta te intereseaza o schema de tratament. Este foarte important sa stii cu ce se stropesc vinetele din gradina si cand sa aplici aceste tratamente.

Ei bine, primul tratament se aplica in faza de rasad, iar vinetele au nevoie de o stropire cu Vertimec pentru musca miniera, tripsi si acarieni. Timpul de pauza va fi de 3 zile.

Inainte de plantare, rasadurile mai au nevoie de un tratament pentru fainare si alternarioza, iar in acest caz recomandam Cidely Top. Timpul de pauza va fi de 3 zile.

Citeste si: Schema tratamente ardei. Cand se stropesc ardeii din gradina

Totusi, in aceeasi perioada, mai este nevoie de un tratament cu Sanmite pentru musculita alba a tutunului, musculita alba de sera si acarieni. Timpul de pauza va fi de 3 zile.

La plantare, rasadurile de vinete trebuie protejate, asa ca iti recomandam un tratament cu AMN Promot pentru ofilirea vasculara. Pentru buha semanaturilor, viermele sarma si carabusul de mai va fi nevoie de un tratament cu Trika Expert.

La 10 zile de la plantare, rasadurile de vinete trebuie sa fie protejate impotriva gandacului din Colorado si a paduchelui solanaceelor. Iti recomandam un tratament cu Cyperguard, iar timpul de pauza va fi de 14 zile.

Cu ce se stropesc vinetele
Cu ce se stropesc vinetele

Cu ce se stropesc vinetele din gradina. Dupa ce au trecut 2 saptamani de la tratamentul anterior, vinetele au nevoie de un alt tratament pentru gandacul din Colorado, iar in acest caz va trebui sa folosesti Karate Zeon. Timpul de pauza va fi de 3 zile.

Pentu mana, alternarioza, fainare, patarea cafenie si putregaiul cenusiu aplica un tratement cu Ortiva Top. Timpul de pauza va fi de 7 zile.

Dupa ce au trecut 2 saptamani de la ultimul tratament, vinetele mai au nevoie de un tratament pentru putregaiul cenusiu, iar in acest caz iti recomandam sa folosesti Switch. Timpul de pauza va fi de 3 zile.

Citeste si: Cand se stropesc rosiile cu lapte si ce efect are asupra plantelor

Pentru omida fructelor si molia tomatelor se va folosi Coragen, iar timpul de pauza va fi de o zi. Pentru a combate alternarioza, mana si fainarea, iti recomandam sa folosesti Amistar si sa aplici un timp de pauza de 3 zile.

Dupa 14 zile de la tratamentul anterior, va trebui sa mai faci o stropire pentru molia tomatelor si omizi defoliatoare. Iti recomandam sa folosesti Bactospeine si sa aplici un timp de pauza de 2 zile.

Pentru putregaiul cenusiu si fainare, aplica un tratament cu Signum. Timpul de pauza va fi de 3 zile.

Vinete in gradina
Vinete in gradina

Dupa 14 zile de la ultimul tratament, aplica o stropire cu Alverde pentru gandacul din Colorado si un timp de pauza de 3 zile. Pentru acarieni, aplica o stropire cu Nissorun si un timp de pauza de 3 zile. Pentru a combate alternarioza si fainarea, stropeste vinetele cu Cidely Top si aplica un timp de pauza de 3 zile. Dupa cum vezi trebuie sa stii daunatorii pentru a afla cu ce se stropesc vinetele.

Dupa alte 2 saptamani de la ultimul tratament, vinetele au nevoie de o stropire cu Amistar pentru alternarioza, mana si fainare. Timpul de pauza va fi de 3 zile. Pentru musca miniera, paianjenul rosu comun si omizi, aplica un tratament cu Voliam Targo. Timpul de pauza va fi de 3 zile.

Dupa 2 saptamani de la tratamentul anterior, mai aplica o stropire cu Dragonis pentru fainare si alternarioza. Timpul de pauza va fi de 3 zile. Pentru a combate acarienii, este necesar un tratament cu Floramite si un timp de pauza de 3 zile.

In cazul in care nu stii, timpul de pauza reprezinta numarul de zile care trebuie sa treaca de la aplicarea ultimului tratament si pana ce vinetele se recolteaza pentru consum. Daca aceasta perioada nu a trecut, nu recomandam consumul legumelor!


Like it? Share with your friends!

Cristian P.