Cand trebuie sa aplici schema de tratamente la pepeni
Cand trebuie sa aplici schema de tratamente la pepeni

Cand trebuie sa aplici schema de tratamente la pepeni


Schema de tratamente la pepeni. Cand trebuie sa aplici stropirile si care sunt produsele pe care ar trebui sa le folosesti la plantatia ta. Daca vrei sa obtii o recolta pe masura, este nevoie sa aplici si tratamentele necesare!

Cand trebuie sa aplici schema de tratamente la pepeni – Cuprins:

Cand trebuie sa aplici tratamente la pepeni si care este schema

Schema de tratamente la pepeni
Schema de tratamente la pepeni

Schema de tratamente la pepeni. Primul tratament pe care trebuie sa il aplici la pepeni (Citrullus lanatus) va fi imediat dupa semanare, pentru a combate caderea plantutelor. Iti recomandam sa folosesti Previcur Energy, iar dupa aceea sa aplici un timp de pauza de 3 zile.

La o saptamana dupa ce ai aplicat primul tratament, va fi nevoie de inca o stropire cu Previcur Energy si de un timp de pauza de 3 zile. In aceeasi perioada, aplica un tratament pentru musca miniera, tripsul californian si acarieni. Timpul de pauza va fi de 3 zile.

Citeste si: Tratamente la piersici. Cand sa le faci si ce produse sa folosesti

La plantare, rasadurile de pepene au nevoie de un tratament cu AMN Promot pentru fruzarioza. Dupa ce a trecut o saptamana de la acest tratament, aplica o stropire cu Cidely Top pentru antracnoza, alternarioza, fainare, patarea cafenie si patarea bruna a cucurbitaceelor. Timpul de pauza va fi de 3 zile.

In aceeasi perioada, va mai fi nevoie de un tratament cu Vertimec pentru a proteja rasadurile de pepeni impotriva acarienilor, tripsului californian si pentru a tine la departare musca miniera. Timpul de pauza va fi de 3 zile. Schema de tratamente la pepeni este necesara pentru a tine toti acesti daunatori departe de cultura ta.

Dupa ce a trecut o saptamana de la ultimele tratamente, pepenii au nevoie de un tratament cu Floramite pentru a tine la departare acarienii, dar si de un timp de pauza de o zi.

Pentru fainare, aplica un tratament cu Amistar si un timp de pauza de 3 zile. In aceeasi perioada, va fi nevoie de o stropire cu Kupferol pentru mana, dar si de un timp de pauza de o saptamana.

Pepene verde
Pepene verde

Schema de tratamente la pepeni. Dupa ce au trecut 10 zile de la ultima stropire, aplica un tratament cu Acrobat pentru mana si un timp de asteptare de 3 zile. Pentru fainare, aplica o stropire cu Topas si un timp de pauza de 3 zile.

Un tratament cu Voliam Targo va fi nevoie in aceeasi perioada pentru a combate omida fructelor si alte omizi, musca miniera si paianjenul rosu comun. Timpul de pauza va fi de 3 zile.

La o saptamana de la tratamentele anterioare, aplica o stropire cu Ortiva Top pentru patarea cafenie si fainare, dar si un timp de pauza de 3 zile. Pentru a combate acarienii, fa o stropire cu Nissorun si aplica un timp de pauza de 3 zile. Schema de tratamente la pepeni.

Citeste si: Cand se stropesc rosiile cu lapte si ce efect are asupra plantelor

Dupa ce au trecut 10 zile, pepenii au nevoie de un tratament pentru fainare cu Thiovit Jet, iar timpul de pauza va fi de o zi. Pentru a combate omizile, omida fructelor, paianjenul rosu comun si musca miniera aplica un tratament cu Voliam Targo si un timp de pauza de 3 zile.

Mare atentie! Timpul de pauza din aceasta schema de tratamente la pepeni reprezinta numarul de zile care trebuie sa treaca de la aplicarea ultimului tratament si pana la recoltarea fructelor. In cazul in care nu respecti acest timp, fructele nu sunt bune pentru consum!


Like it? Share with your friends!

Cristian P.