Cand se uda rosiile din gradina sau solar. Dimineata sau seara?
Cand se uda rosiile din gradina sau solar. Dimineata sau seara?

Cand se uda rosiile din gradina sau solar. Dimineata sau seara?


Cand se uda rosiile. Afla cum trebuie sa procedezi daca si tu ai cultivat rosii in radina ta sau in solar. Iata ce spun expertii si cum este recomandat sa uzi plantele, pentru ca acestea sa se dezvolte in mod corect.

Cand se uda rosiile din gradina sau solar. Dimineata sau seara? – Cuprins:

Cand se uda rosiile din gradina sau solar. Dimineata sau seara?

Cand se uda rosiile
Cand se uda rosiile

Inainte de toate, o sa ne raportam la anotimpul in care ne aflam. Pe timpul verii, rosiile se uda de 2-3 ori pe saptamana, iar daca temperaturile sunt ridicate udarea se poate face si zilnic.

In cazul in care vara a trecut si temperaturile au scazut, toamna acestea se uda mai rar, adica o data pe saptamana.

Daca vorbim despre rasadurile de tomate care au fost plantate de 1-2 saptamani, udarea se va realiza la un interval de 3-10 zile.

Atunci cand apar fructele, udarea se va face la 4-7 zile. Dupa ce fructele au ajuns la dimensiunea maxima, udarea se va face la 2-3 zile.

Citeste si: Cand se stropesc rosiile cu urzica si cum sa prepari maceratul

Mare atentie: in perioada de coacere, udarea se va face cu cantitati moderate de apa, pentru a evita craparea fructelor, mai ales la soiurile Cherry sau Prekos.

Rosii
Rosii

O alta greseala pe care o fac multi gradinari incepatori este sa ude rosiile in timpul unei zile de vara, atunci cand temperaturile sunt ridicate. Nu ajuti plantele, chiar le faci rau.

Tocmai de aceea, este necesar sa uzi rosiile la apus, pentru ca plantele vor absorbi apa pe parcursul noptii si vor incepe procesul de fotosinteza.

Citeste si: Cand se planteaza rasadurile de rosii in gradina ta

Totodata, daca ajunge putina apa si pe frunze sau fructe, aceasta se va usca pana a doua zi, asa ca soarele nu o sa arda plantele prin acei stropi.

Un alt avantaj este ca poti scapa si de formarea acelei cruste de la suprafata, cauzata de evaporarea rapida a apei sub actiunea soarelui.

Daca pamantul este rece, ar trebui sa folosesti o apa cu temperatura potrivita. Evita udarea rosiilor cu apa foarte rece.

Cum sa uzi rosiile, in mod corect

Cum sa uzi rosiile
Cum sa uzi rosiile

Ei bine, udatul rosiilor nu este o operatiune tocmai simpla. Tocmai de aceea, trebuie sa intelegi cum se face, pentru a uda plantele in mod corect.

In primul rand, rosiile trebuie udate incet, asa ca nu folosi apa cu presiune ridicata. Lasa plantele asa absoarba apa si nu te grabi.

Desigur, udatul se face la baza plantelor si nu pe frunze. In acest fel, radacinile se dezvolta cum trebuie, iar planta devine mai puternica.

Un lucru foarte interesant este ca apa de ploaie este cea mai buna pentru plantele tale, pentru ca nu are chimicale si este naturala.

Desigur, apa este importanta, insa rosiile au nevoie si de ingrasamant. Poti incerca ingrasamantul pe baza de drojdie, iti explicam aici cum sa il folosesti.

Pe langa asta, lumina soarelui este si ea importanta, asa ca va fi necesar sa plantezi rosiile intr-un unde ajunge lumina dar unde nu este atat de cald.


Like it? Share with your friends!

Cristian P.