Cand se stropesc rosiile cu urzica
Cand se stropesc rosiile cu urzica

Cand se stropesc rosiile cu urzica si cum sa prepari maceratul


Cand se stropesc rosiile cu urzica. Afla cum sa prepari aceasta solutie si de ce este recomandat sa o folosesti la plantele din gradina. De asemenea, ar trebui sa stii in ce perioada este recomandat sa stropesti rasadurile cu macerat de urzica.

Cand se stropesc rosiile cu urzica si cum sa prepari maceratul – Cuprins:

Cum sa faci macerat de urzica pentru rosii

Urzici
Urzici

Inainte de a stii in ce perioada trebuie sa il folosesti, o sa iti explicam si cum sa faci maceratul de urzica pentru rosiile din gradina ta.

Primul pas este sa gasesti urzici, dar nu credem ca va fi greu. De obicei, gasesti aceste plante in gradina, in locuri abandonate sau pe langa paduri. Pentru a prepara maceratul, o sa ai nevoie de urzici proaspete, aproximativ un kilogram.

Citeste si: Cand se planteaza rasadurile de rosii in gradina ta

Nu credem ca mai are rost sa iti spunem ca o sa ai nevoie de o pereche de manusi, pentru ca iti va fi foarte dificil sa le culegi cu mainile goale.

Dupa ce le-ai cules, taie urzicile in bucati lungi de maximum 3 centimetri. Vei folosi un kilogram de urzici la 10 litri de apa.

Dupa ce ai taiat urzicile, pune-le intr-un tifon, ca si cum ai folosi un plic de ceai. O sa iti fie mult mai usor la final, atunci cand vei scoate tifonul si o sa obtii o solutie gata strecurata.

Macerat de urzica
Macerat de urzica

Expertii recomanda sa folosesti apa de ploaie, dar daca nu colectezi asa ceva nu este absolut nicio problema. Totusi, ar trebui sa eviti folosirea unei ape dure.

Citeste si: Cand se face rotatia culturilor de legume din gradina

Urmatorul pas este sa ai rabdare si sa amesteci solutia in fiecare zi. O sa vezi mici bule de aer la suprafata, pentru ca solutia va incepe sa fermenteze. Toata aceasta operatiune va dura timp de doua saptamani.

Solutia va fi gata atunci cand nu vei mai observa bulele de aer la suprafata, cand amesteci maceratul de urzica.

Dupa ce ai terminat, pune solutia in sticle cu capac, pentru a te asigura ca il pastrezi in conditii optime. Maceratul de urzica va trebui pastrat la loc racoros.

Cand se stropesc rosiile din gradina ta, cu urzica

Cand se stropesc rosiile cu urzica
Cand se stropesc rosiile cu urzica

Maceratul de urzica este un insecticid natural care elimina daunatori precum afidele sau acarieni. Daca si tu ai aceasta problema, ar trebui sa stii ca frunzele se vor stropi pe toate partile folosind aceasta solutie.

Citeste si: Ingrasamant natural pentru rosii, cu drojdie. Cum sa fertilizezi plantele din gradina ta

Mai mult, aceasta solutie poate fi folosita impotriva bolilor fungice ale plantelor. La rosii, se poate folosi chiar si atunci cand vorbim despre fainare.

Mare atentie! Solutia pe care ai folosit-o se va dilua in apa, inainte de folosire. Vei avea nevoie de 5% solutie si 95% apa, daca alegi sa uzi plantele. In cazul in care vrei sa il aplici direct pe planta, un litru de solutie ar trebui diluata in 20 de litri de apa.

Cand se stropesc rosiile cu macerat de urzica
Cand se stropesc rosiile cu macerat de urzica

Maceratul de urzica ofera substante nutritive precum azotul si potasiul, asa ca il poti folosi in fiecare primavara pentru a fertiliza rosiile.

Substantele vor ajuta rasadurile de rosii sa reziste mai bine nolilor. Stropeste rasadurile de doua ori pe luna.

Trebuie sa mai stii ca maceratul de urzica se poate folosi la rasadurile de rosii inainte ca fructele sa apara. Plantele vor creste mai viguros si vor deveni mai rezistente.

De asemenea, rasadurile de rosii se pot inmuia in maceratul de urzica inainte de a le planta. Pentru a face acest lucru, o sa ai nevoie de o solutie cu o concentratie de 20%, iar restul de 80% o sa fie apa.

Solutia poate fi folosita ca atare doar pentru a ridica temperatura compostului. Pur si simplu pulverizeaza solutia pe compost, iar apoi amesteca-l foarte bine.


Like it? Share with your friends!

Cristian P.