Cand se stropesc trandafirii. Schema de tratament
Cand se stropesc trandafirii. Schema de tratament

Cand se stropesc trandafirii. Schema de tratament


Cand se stropesc trandafirii. Afla care sunt perioadele cand trebuie sa stropesti florile din curtea ta si care este schema de tratament. Pentru ca existe boli si daunatori din primavara pana in toamna, este bine sa stii cum poti sa mentii plantele sanatoase.

Cand se stropesc trandafirii. Schema de tratament – Cuprins:

Cand se stropesc trandafirii. Schema de tratament si ce produse sa folosesti

Cand se stropesc trandafirii
Cand se stropesc trandafirii

Daca vrei sa te bucuri de flori din primavara pana cand soseste toamna, ar trebui sa iti mentii trandafirii sanatosi. Tocmai de aceea, iti aratam care este schema de tratament la trandafiri, cand se stropesc trandafirii, dar si ce produse sa folosesti pentru a face stropirile.

Primul tratament pe care trebuie sa il aplici trandafirilor va fi dupa ce ai facut taierile de primavara. Vei avea nevoie de un produs cupric, asa ca iti recomandam sa folosesti Champ. Amesteca 50 de grame de produs cupric cu 10 litri de apa si aplica o stropire pentru cancerul ramurilor si rugina.

Citeste si: Cand se stropesc ciresii si ce schema de tratamente sa folosesti

Tot in aceeasi perioada, trebuie sa mai aplici un tratament cu Kumulus pentru a combate fainarea (60 grame la 10 litri de apa). Pentru a elimina ouale acarienilor si ale afidelor, aplica un tratament cu Nuprid.

In timpul cresterii lastarilor, plantele au nevoie de 3 tratamente: Aliette (30 grame la 10 litri de apa), Topsin (10 grame la 10 litri de apa) si Mospilan (1.5 grame la 10 litri de apa).

Iti recomandam sa folosesti Mospilan impreuna cu un adjuvant precum Toil, deoarece tratamentul va fi mult mai eficient. Este esential sa stii cand se stropesc trandafirii!

Schema tratament trandafiri
Schema tratament trandafiri

Cand se stropesc trandafirii. Inainte ca florile sa se deschida, trebuie sa aplici o stropire cu Topsin (10 grame la 10 litri de apa) pentru a combate fainarea, afidele sau paduchii verzi si rugina.

In aceeasi perioada va fi nevoie de o stropire cu Sylitt (20 ml la 10 litri de apa) pentru a combate putregaiul si antracnoza. Folosind Actara (1.5 grame la 10 litri de apa), tii departe acarienii si viespea trandafirului.

Citeste si: Tratamente la piersici. Cand sa le faci si ce produse sa folosesti

Cand se stropesc trandafirii. Dupa ce trandafirii au inflorit va mai fi nevoie sa faci o stropire cu Topsin pentru afide, putregai si rugina. Pentru a face acest tratament o sa ai nevoie de 10 grame de Topsin la 10 litri de apa.

Totodata, va fi nevoie sa mai aplici o stropire cu Antracol pentru patarea neagra, asa ca o sa ai nevoie de 20 grame de produs la 10 litri de apa. Pentru a combate fainarea si acarienii, vei avea nevoie de Nissorun. Stropirea se face amestecand 5 grame de produs cu 10 litri de apa.

In perioada de repaus vegetativ va fi nevoie de inca o stropire cu Champ pentru cancerul ramurilor si rugina. De asemenea, va fi nevoie sa aplici o stropire cu Kumulus, iar in acest caz vei avea nevoie de 60 grame de produs la 10 litri de apa. Acum ca stii cand se stropesc trandafirii, plantele tale ar trebui sa fie sanatoase si lipsite de boli sau daunatori!


Like it? Share with your friends!

Cristian P.