Cand se muta trandafirii si cum faci acest lucru in mod corect
Cand se muta trandafirii si cum faci acest lucru in mod corect

Cand se muta trandafirii si cum faci acest lucru in mod corect


Afla cand se muta trandafirii, dar mai ales cum trebuie sa faci acest lucru in mod corect. Iata ce trebuie sa stii pentru a face tranplantarea trandafirilor in alt loc si pentru a nu afecta plantele atunci cand le schimbi mediul.

Cand se muta trandafirii si cum faci acest lucru in mod corect – Cuprins:

Cand se muta trandafirii din gradina

Cand se muta trandafirii
Cand se muta trandafirii

De multe ori, plantele cresc prea mari sau au nevoie de un loc mai luminos. Tocmai de aceea, trandafirii trebuie mutati intr-un alt loc, unde beneficiaza de mai multa lumina sau de un sol mai bun.

Cand se muta trandafirii? Ei bine, cel mai bun moment pentru a face transplantarea trandafirilor este primavara devreme sau toamna devreme, adica de la sfarsitul lunii august si pana la jumatatea lunii septembrie. Adica in perioadele in care plantele nu sunt foarte slabite.

Citeste si: Ingrasamant pentru muscate. Cand sa il aplici si ce sa folosesti

Cand se muta trandafirii? Expertii recomanda sa nu facem transplantarea trandafirilor dupa jumatatea lunii septembrie, deoarece planta are nevoie sa se acomodeze cu noul mediu, iar daca temperaturile scad este posibil ca acesta sa suporte cu greu iarna sau sa se usuce.

In cazul in care trebuie neaparat sa muti tufa de trandafiri in timpul verii, se poate face acest lucru, insa va fi necesar sa tii cont de mai multe chestiuni. In primul rand, nu muta trandafirul in zilele cu soare, alege zilele cu nor.

Daca muti o tufa de trandafir matura si este prea inalta, va trebui sa scurtezi lastarii pana la o lungime de 40-50 cm, in timp ce lastarii batrani trebuie taiati. Daca muti o tufa mica de trandafir, taie doar lastarii tineri, care inca nu s-au maturizat.

Cum sa faci transplantarea trandafirilor in mod corect

Transplantare trandafiri
Transplantare trandafiri

Acum ca stii cand sa faci transplantarea trandafirilor, ar fi bine sa stii si cum sa faci acest lucru. Nu de alta, dar planta trebuie sa aiba parte de cat mai putin stres, pentru a se acomoda mai repede cu noul mediu in care va creste.

Asadar, dupa ce stii cand sa muti trandafirii, iti sugeram sa ii pui intr-un loc insorit, unde exista si o drenare buna a solului. Trandafirii nu cresc prea bine intr-un sol care retine umiditatea.

Atunci cand faci groapa in care urmeaza sa pui tufa de trandafir, va trebui sa te asiguri ca elimini toate radacinile de buruieni, sa pui un strat de drenaj, dar si sa umplu groapa cu pamant fertil.

Citeste si: Cand se stropesc trandafirii. Schema de tratament

Groapa trebuie facuta cu 2-3 saptamani inainte de plantare, deoarece pamantul trebuie sa se aseze un pic, inainte de pune tufa.

Cand sapi in jurul tufei, asigura-te ca uzi solul din abundenta, pentru a iti usura munca. In acelasi timp, pamantul se va scutura mai putin si va ajuta tufa sa se acomodeze mai bine in noul habitat. Daca o sa scoti o tufa mare de trandafir, o sa ai nevoie de ajutor.

In cazul in care vorbim despre niste radacini puternice ale tufei de trandafir, acestea pot fi taiate cu ajutorul lopetii sau cu ajutorul unei foarfece. Nu te teme, daca o sa ingrijesti cum trebuie tufa de trandafir, radacinile isi vor reveni destul de repede.

Dupa ce ai plantat tufa in noul mediu, iti recomandam sa pui jumatate din cantitatea de pamant si apoi sa uzi foarte bine pana ce apa se imbiba si ajunge la radacini. Dupa aceea, adauga si restul de pamant si mai uda inca o data foarte bine. Astfel, te asiguri ca nu o sa ramana spatii goale in jurul radacinilor.


Like it? Share with your friends!

Cristian P.