Cand se culca ceapa la pamant si ce trebuie sa faci
Cand se culca ceapa la pamant si ce trebuie sa faci

Cand se culca ceapa la pamant si ce trebuie sa faci


Cand se culca ceapa la pamant. Daca si tu ai plantat ceapa in gradina, ar trebui sa stii cand este perioada optima sa o recoltezi. Ce se intampla atunci, in ce perioada are loc si ce trebuie sa faci atunci cand ceapa este culcata la nivelul solului.

Cand se culca ceapa la pamant si ce trebuie sa faci – Cuprins:

Cand se planteaza ceapa din arpagic

Cand se planteaza ceapa din arpagic
Cand se planteaza ceapa din arpagic

Daca inca nu stiai, iti spunem ca plantarea arpagicului trebuie sa se faca in perioada 10-20 martie. Este perioada ideala, asa ca daca pe viitor si tu planuiesti sa plantezi ceapa in gradina, acum vei sti cand sa o faci.

De asemenea, mai trebuie sa stii si cate ceva despre distanta de plantare a cepei in gradina. Drept urmare, distanta intre randuri trebuie sa fie de 28-30 cm si de 3-3.5 cm intre plantele de pe acelasi rand.

Totodata, si adancimea de plantare a cepei este importanta, asa ca asigura-te ca plantezi arpagicul la 2-3 cm adancime. Dupa plantare, nu uita sa acoperi bulbii cu pamant si sa uzi totul foarte bine. Udarea este necesara pentru a te asigura ca ceapa va prinde radacini.

Cand se culca ceapa la pamant si ce anunta acest lucru

Cand se culca ceapa la pamant
Cand se culca ceapa la pamant

Ceapa culcata anunta faptul ca aceasta este gata pentru recoltare. Asadar, in momentul cand se culca ceapa la pamant si cand frunzele s-au vestejit, inseamna ca o poti recolta. Acest lucru se intampla de la inceputul lunii august si pana in luna septembrie.

Bineinteles, recoltarea cepei (Allium cepa) se poate face din primavara, daca iti place sa mananci ceapa verde. In timpul verii, se face recoltarea bulbilor de ceapa.

Dupa ce ai recoltat ceapa, nu uita ca ar fi bine sa o mai lasi cateva zile in gramezi mici sau insirata pe pamant. Acest lucru este necesar pentru ca ceapa sa se usuce cum trebuie si pentru a curata bulbii de frunze.

Citeste si: Cand se stropeste ceapa si care este schema de tratament

Dupa recoltare, ceapa se depoziteaza in locuri lipsite de umezeala, dar si in locuri mai racoroase unde nu ajunge lumina soarelui.

In acelasi timp, trebuie sa mai stii ca ceapa trebuie culeasa in zilele insorite si nu atunci cand pamantul este umed sau dupa ce a plouat. Atunci cand pui ceapa la uscat, asigura-te ca intorci ceapa pentru a se usca uniform, pe toate partile.

Primul indiciu care te anunta ca este momentul sa recoltezi ceapa va fi ingalbenirea frunzelor. Acest lucru anunta faptul ca ceapa a atins maturitatea de dezvoltare, asa ca o poti culege fara nicio problema.


Like it? Share with your friends!

Cristian P.