Ingrasamant pentru muscate. Cand sa il aplici si ce sa folosesti
Ingrasamant pentru muscate. Cand sa il aplici si ce sa folosesti

Ingrasamant pentru muscate. Cand sa il aplici si ce sa folosesti


Ingrasamant pentru muscate. Afla cand sa il aplici la plantele din ghivece si mai ales ce produse ar trebui sa folosesti pentru a te asigura ca muscatele vor fi pline de flori pe toata durata sezonului cald. Ce trebuie sa stii!

De ce trebuie sa administrezi un ingrasamant muscatelor?

Muscate inflorite
Muscate inflorite

Ingrasamant pentru muscate. Inainte de toate, ar trebui sa stii ca muscatele (Pelargonium) au nevoie de ingrasamant, asa ca daca vrei sa ai plante pline de flori trebuie neaparat sa le administrezi un fertilizator.

Fie ca folosesti unul organic pe care il prepari in casa, fie ca vrei sa il cumperi din magazinele de specialitate, iti sugeram sa il folosesti pentru plantele din ghivecele tale.

Muscatele au nevoie de ingrasaminte deoarece infloresc pentru o perioada mai mare de timp, asadar planta consuma o multime de nutrienti, asa ca pentru a sustine florile va avea nevoie de substante nutritive.

Drept urmare, muscatele au nevoie de fertilizare o data la 2 saptamani sau de 2 ori pe luna. Daca vrei sa te bucuri de flori si sa ai muscate frumoase pe toata durata verii, atunci ia in considerare administrarea ingrasamintelor o data la doua saptamani.

Cand sa aplici ingrasamant pentru muscate si ce produse sa folosesti

Ingrasamant pentru muscate
Ingrasamant pentru muscate

Ingrasamant pentru muscate. Pentru fertilizarea muscatelor ar trebui sa folosesti un ingrasamant cu raport NPK (azot-fosfor-potasiu) 18-14-18. Asta inseamna ca fertilizatorul contine 18% azot, 14% fosfor si 18% potasiu. Ingrasamantul trebuie sa fie aplicat atunci cand planta intra in perioada de vegetatie.

Doza de azot nu trebuie sa fie foarte mare, deoarece asta inseamna ca planta isi va dezvolta foarte mult sistemul foliar, adica vor creste frunzele in detrimentrul florilor.

Pentru ca planta sa fie plina de flori, trebuie sa iei in vedere faptul ca muscatele au nevoie de o doza mai mare de potasiu, deoarece acest element va ajuta la mentinerea florilor, dar si la o inflorire mai abundenta.

Citeste si: Cand se face ciupirea muscatelor si de ce este necesara

Bineinteles, daca nu vrei sa administrezi un ingrasamant pentru muscate o data la doua saptamani, poti opta pentru un fertilizator solid cu eliberare treptate. Aceste produse sunt un pic mai scumpe, insa in cazul in care nu stai atat de mult pe acasa, te poate scapa de un stres.

Daca planuiesti sa tii plantele peste iarna, atunci trebuie sa stii ca toamna aceste plante intra intr-o perioada de repaus. Drept urmare, este si momentul cand trebuie sa le fertilizezi mai rar.

Pe perioada iernii, muscatele au nevoie doar de lumina, iar pamantul din ghivece se va mentine mai mult uscat. Totodata, temperatura trebuie sa fie constanta si nu recomandam mai mult de 6-8 grade Celsius.

Plantele se vor scoate din nou afara atunci cand vine primavara si temperaturile depasesc 15 grade Celsius, adica undeva prin luna aprilie.


Like it? Share with your friends!

Cristian P.