Cand se planteaza trandafirii cu sticla si cum sa procedezi
Cand se planteaza trandafirii cu sticla si cum sa procedezi

Cand se planteaza trandafirii cu sticla si cum sa procedezi


Cand se planteaza trandafirii cu sticla. Care este perioada ideala in care se face acest lucru, dar si cum sa procedezi atunci cand vrei sa faci butasirea trandafirilor folosind o sticla de plastic. Ce trebuie sa stii!

Cand se planteaza trandafirii cu sticla si cum sa procedezi – Cuprins:

Cand se recolteaza butasii de trandafir

Recoltarea butasilor de trandafir
Recoltarea butasilor de trandafir

Inainta de a afla cand se planteaza trandafirii cu sticla, ar trebui sa stii cate ceva si despre recoltarea butasilor. Primul pas pe care trebuie sa il ai in vedere atunci cand vrei sa plantezi butasi de trandafir este recoltarea acestora. Aceasta operatiune se face la sfarsitul lunii august, atunci cand temperaturile nu mai sunt caniculare.

Recoltarea butasilor se face folosind o foarfeca horticola sau un briceag de altoit. Butasii nu trebuie sa aiba o lungime mai mare de 12-14 centimetri si indicat ar fi sa aiba calcai, insa se pot utiliza si cei simpli. Dupa recoltare, butasii se pun intr-o galeata cu apa, pentru a se evita deshidratarea.

Dupa recoltare, va trebui sa indepartezi spinii si frunzele de la baza, folosind un briceag de altoit. Este recomandat sa lasi doar doua frunze in partea superioara pentru ca planta sa continue procesul de fotosinteza.

Cand se planteaza trandafirii cu sticla

Cand se planteaza trandafirii cu sticla
Cand se planteaza trandafirii cu sticla

Cand se planteaza trandafirii cu sticla. Plantarea butasilor de trandafiri se face in luna septembrie, ia operatiunea este destul de simpla. Gropile nu trebuie sa fie foarte adanci si se vor umple cu apa, iar apoi se pun ramurile astfel incat sa ramana afara doar frunzele.

Dupa aceea, se face un mic musuroi de pamant in jurul butasului, iar apoi se va presa un pic. Va fi nevoie sa uzi trandafirul, iar apoi sa ii pui o sticla de plastic al carei fund a fost taiat. Apasa pe sticla pentru ca aceasta sa intre in pamant, iar apoi pune un pic de pamant in jurul acesteia pentru a nu intra aer.

Citeste si: Cand se muta trandafirii si cum faci acest lucru in mod corect

Daca vremea tine cu tine, poti continua udarea trandafirilor din cand in cand. Trebuie sa pui apa in jurul sticlei, insa acest lucru se va face pana cand da primul inghet.

Sticla va ramane asa pana la primavara, cand se va desface in primele zile mai calduroase, insa nu se va scoate. Chiar si atunci, sticla va trebui fixata pe perioada noptii, pentru ca planta sa nu fie afectata de temperaturile scazute.

Iti recomandam sa faci asta dupa 10-15 aprilie. Doar atunci cand temperaturile vor creste treptat, sticla va putea fi scoasa. Sansele de reusita sunt foarte mari, insa trebuie sa ai rabdare multa!


Like it? Share with your friends!

Cristian P.