Cand se face transplantarea trandafirilor si care sunt pasii
Cand se face transplantarea trandafirilor si care sunt pasii

Cand se face transplantarea trandafirilor si care sunt pasii


Cand se face transplantarea trandafirilor. In ce perioada poti muta trandafirii din gradina si cum sa faci acest lucru in mod corect, pentru ca plantele sa supravietuiasca. Afla care este perioada ideala.

Cand se face transplantarea trandafirilor si care sunt pasii – Cuprins:

Cand se face transplantarea trandafirilor

Transplantarea trandafirilor
Transplantarea trandafirilor

Transplantarea tradafirilor este o operatiune extrem de importanta, mai ales cand vrei ca plantele sa supravietuiasca atunci cand le muti dintr-un loc in altul, in gradina ta. In cazul in care vrei sa iti redecorezi gradina sau pur si simplu vrei sa muti tufele de trandafiri intr-un loc mai insorit, ar fi bine sa stii in ce perioada poti face asta.

Conform expertilor, transplantarea trandafirilor se poate face fara probleme in luna noiembrie, asta pentru ca plantele au intrat in perioada de repaus vegetativ. Daca nu stii care este perioada de repaus, iti vei da seama foarte usor, pentru ca incepe din momentul caderii frunzelor.

Este recomandat sa muti trandafirii atunci cand sunt in perioada de repaus pentru ca socul mutarii nu va mai fi atat de mare. Practic, tufele vor trece mult mai bine peste replantare, dar si mult mai usor.

Cum sa muti tufele de trandafiri

Replantarea tufei de trandafir
Replantarea tufei de trandafir

Primul pas inainte de a face transplantarea trandafirilor este sa tai tufele pana la o inaltime de 25-30 cm. Facand acest lucru, o sa poti manevra mult mai bine tufa atunci cand o scoti din pamant.

De asemenea, mai trebuie sa stii un aspect foarte important. Si varsta tufelor este importanta, asa ca tine minte ca cele batrane pot fi afectate de mutare, asa ca iti recomandam sa le muti pe cele care au maximum 8 ani.

Atunci cand sapi groapa in jurul tufei, este indicat ca aceasta sa aiba forma de patrat. In acest fel te asiguri ca nu vei taia radacinile tufei, iar apoi poti scutura excesul de pamant fara nicio problema.

Citeste si: Ingrijirea muscatelor iarna. Cand se baga in casa si cum le protejezi

Bineinteles, va trebui sa pregatesti si groapa in care urmeaza sa faci transplantarea trandafirilor. Aceasta trebuie sa aiba o latime de 20 cm, o lungime de 20 cm si o adancime de aproximativ 18 cm. Expertii recomanda sa umezesti pamantul pe care l-ai scos pentru a te asigura ca nu vor ramane goluri de aer la nivelul radacinilor.

Poti face si un test pentru a verifica si drenajul pamantului. Umple groapa cu apa, iar daca peste o ora aceasta a fost absorbita, este totul in regula si exista un drenaj bun. Nu de alta, dar trandafirii nu suporta prea multa umezeala la nivelul radacinilor, iar daca se intampla asta acestea vor fi afectate si tufa nu va mai creste.

Dupa ce ai pus tufa in noul loc, asigura-te ca tasezi pamantul foarte bine. Ar fi bine sa te ocupi si de musuroirea tufelor de tandafiri, pentru ca acestea sa nu fie afectate de temperaturile negative.

Tufele trebuie udate zilnic dupa ce te-ai ocupat de transplantare, insa daca urmeaza sa vina temperaturi negative opreste neaparat irigarea acestora. Cam acesta este procesul de mutare al tufelor de trandafiri, asa ca iti dorim mult succes!


Like it? Share with your friends!

Cristian P.