Cand se face transplantarea orhideelor in alt ghiveci
Cand se face transplantarea orhideelor in alt ghiveci

Cand se face transplantarea orhideelor in alt ghiveci


Transplantarea orhideelor. Afla cand trebuie sa faci aceasta operatiune, dar mai ales care sunt semnele care te anunta ca florile tale au nevoie de un ghiveci mai mare. La ce trebuie sa fii atent si cum sa faci acest lucru.

Semne care te anunta ca orhideele au nevoie de un ghiveci mai mare

Transplantarea orhideelor
Transplantarea orhideelor

Cand se face transplantarea orhideelor. Inainte de toate, ar trebui sa stii si care sunt semnele care te anunta ca florile tale au nevoie de un ghiveci mai mari. Ei bine, primul semn este atunci cand radacinile s-au dezvoltat peste masura si sunt incurcate.

Daca si tu ai observat asta, ar fi timpul sa le oferi orhideelor mai mult spatiu pentru a respira si pentru a se dezvolta. Tine minte ca ar trebui sa muti orhideele o data la 1-2 ani si sa le oferi un pamant nou, plin de nutrienti.

In cazul in care a trecut prea mult timp de cand nu ai mai mutat orhideea si ai observat ca radacinile sunt moi si isi schimba culoarea din verde in maro, ar trebui sa o muti in alt ghiveci.

Asta inseamna ca exista un exces de apa, iar orhideea trebuie mutata intr-un alt ghiveci si are nevoie de un pamant nou.

Cand si cum se face transplantarea orhideelor intr-un ghiveci mai mare

Cand se face transplantarea orhideelor
Cand se face transplantarea orhideelor

Daca si tu vrei sa muti orhideea intr-un alt ghiveci, atunci ar trebui sa stii ca momentul ideal este atunci cand planta nu are flori, adica dupa inflorire. Dupa ce planta a terminat procesul de inflorire, o poti muta fara nicio problema.

Ar mai trebui sa stii si ca noul ghiveci trebuie sa aiba un diametru cu 2-3 cm mai mare decat vechiul ghiveci. Nu ar fi rau daca ai cumpara un ghiveci special pentru orhidee, care are gauri pe laterale, pentru a permite circularea aerului, benefica pentru radacini.

Citeste si: Cand se planteaza bujorii in gradina de acasa

Cand se face transplantarea orhideelor. Urmatorul pas este sa scoti usor planta din ghiveci, iar apoi sa tai radacinile care nu par sanatoase, sunt moi sau au culoare maro. Te sfatuim sa folosesti si pamant special pentru orhidee!

Dupa aceea, pune un pic de pamant in noul ghiveci, iar apoi pune orhideea. Dupa aceea, asigura-te ca pui pamantul in jurul plantei, dar foloseste si un bat de lemn pentru a te asigura ca noul pamant intra prin radacinile plantei.

Nu uita ca pamantul special pentru orhidee contine si ingrasamant. Drept urmare, planta nu va avea nevoie de fertilizat.

Totusi, dupa ce a trecut aceasta perioada, ar fi indicat sa folosesti acele betisoare cu fertilizant, pentru ca au o eliberare treptata de substanta.


Like it? Share with your friends!

Cristian P.