Cand se scot muscatele afara primavara. Cum trebuie sa procedezi?
Cand se scot muscatele afara primavara. Cum trebuie sa procedezi?

Cand se scot muscatele afara primavara. Cum trebuie sa procedezi?


Cand se scot muscatele afara primavara. Afla cand poti sa scoti muscatele afara si de ce ar trebui sa cunosti aceste lucruri, pentru a te asigura ca florile tale se vor dezvolta in mod corect. Iata care sunt temperaturile ideale.

Cand se scot muscatele afara primavara. Cum trebuie sa procedezi? – Cuprins:

Lucruri esentiale despre ingrijirea muscatelor

Cand se scot muscatele afara primavara
Cand se scot muscatele afara primavara

Inainte de toate, ar trebui sa stii si cum sa ingrijesti in mod corect muscatele. Nu de alta, dar vrei sa ai flori frumoase, de care sa te bucuri pe toata perioada sezonului cad.

Si daca tot am vorbit despre sezonul cald, este necesar sa stii ca muscatele trebuie udate de 2-3 ori pe saptamana, in functie de cat de cald este si in functie de cat de repede se va usca substratul.

Muscatele sunt destul de sensibile la umezeala mare, asa ca nu exagera cu cantitatile de apa. Acest lucru poate duce la putrezirea radacinilor. Nu ar fi rau sa te asiguri ca ghiveciul sau jardiniera in care se afla muscata sa aiba gauri pentru drenaj.

Citeste si: Cand se stropesc pomii fructiferi cu ulei horticol

Din luna aprilie si pana in luna septembrie trebuie sa administrezi un ingrasamant lichid pentru florile tale preferate. Iti recomandam sa cumperi un ingrasamant special pentru muscate, cel cu eliberare treptata.

Totodata, muscatele au nevoie si de multa lumina naturale, dar nu ar trebui asezate in razele directe ale soarelui. Daca au parte de soare in prima parte a zilei, muscatele se vor dezvolta in mod corect.

Aceste flori prefera un sol cu pH in jur de 6-6.2, dar acesta trebuie sa fie bine drenat. Iti recomandam un amestec de mranita, pamant de gradina, nisip si pamant de frunze.

Fiti atenti si la bolile si daunatorii muscatelor, pentru ca florile pot suferi din aceasta cauza. Muscatele pot fi afectate de putregaiul cenusiu, putregaiul bacterian, innegrirea sau putrezirea butasilor sau cancerul bacterian.

Cand se scot muscatele afara primavara si cum sa procedezi

Muscate in ghiveci
Muscate in ghiveci

Trebuie sa stii ca nu poti sa scoti plantele pur si simplu afara, pentru ca acestea trebuie sa se adapteze treptat la conditiile de vant si soare. Daca nu vei respecta aceste lucruri, trebuie sa stii ca poti afecta cresterea muscatelor, iar frunzele pot suferi arsuri.

Specialistii recomanda si indepartarea a o treime din solul si scurtarea radacinilor vechi folosind o foarfeca. Mai mult decat atat, ramurile trebuie si ele reduse pentru a corespunde cu dimensiunile noilor radacini.

Citeste si: Cand se planteaza trandafirii. Cea mai buna perioada!

Muscatele pot fi mutate pe balcon sau in curte atunci cand temperaturile minime nu vor scadea sub 10 grade Celsius. Ar mai trebui sa stii ca muscatele se curata de frunzele uscate si ingalbenite, dar si de ramurile care sunt afectate de boli sau daunatori.

Este si perioada cand se schimba ghiveciul si pamantul, asa ca pregateste-ti plantele pentru sezonul cald.

Nu uita de ingrasamant, poti opta pentru unul lichid sau unul granulat cu eliberare treptata de pana la 6 luni.

Asadar, dupa jumatatea lunii aprilie sau in luna mai, muscatele pot fi scoase fara nicio problema.

Desigur, mare atentie si la temperaturi, pentru ca daca vorbim despre o perioada mai racoroasa, nu ar fi rau sa mai asteptam un pic pana ce primavara isi intra in drepturi.


Like it? Share with your friends!

Cristian P.