Plantare trandafiri primavara. Cand este cea mai buna perioada
Plantare trandafiri primavara. Cand este cea mai buna perioada

Plantare trandafiri primavara. Cand este cea mai buna perioada


Plantare trandafiri primavara. Afla cand este cea mai buna perioada pentru a planta aceste flori in curtea ta, dar si ce trebuie sa iei in considerare cand faci acest lucru. Iata ce trebuie sa stii!

Plantare trandafiri primavara. Cand este cea mai buna perioada – Cuprins:

Plantare trandafiri primavara. Cand se face

Plantare trandafiri primavara
Plantare trandafiri primavara

Plantare trandafiri primavara. Daca si tu vrei sa ai aceste flori in curtea ta, ar fi bine sa stiii cand se face plantarea. Ei bine, pentru o plantare ca la carte, trandafirii se vor planta in luna martie sau in prima jumatate a lunii aprilie.

Bineinteles, ar fi bine sa fii cu ochii si pe prognoza meteo, pentru a te asigura ca nu mai exista pericol de inghet, pentru a nu pune in pericol butasii de trandafiri pe care tocmai i-ai plantat.

Totodata, ar fi bine sa stii si cum sa alegi locul in care plantezi trandafirii. Aceste flori au nevoie de un loc insorit si aerisit, asa ca ia in considerare minimum 4 ore pe zi de expunere la lumina soarelui. In caz contrar, trandafirii nu se dezvolta in mod corespunzator si vor inflori mai putin.

Cum sa plantezi trandafirii

Cum sa plantezi trandafirii
Cum sa plantezi trandafirii

Bineinteles, trebuie sa incepi cu groapa in care vei planta florile. E nevoie ca aceasta sa aiba 40 cm adancime, 40 cm latime si 40 cm lungime. Expertii recomanda aceste dimensiuni pentru ca radacinile plantei sa se dezvolte mai usor, asa ca mare atentie si la acest aspect atunci cand te ocupi de o plantare de primavara a butasilor de trandafiri.

Dupa ce ai facut groapa, ar fi bine sa te ocupi si de fasonarea radacinilor, dar si a mocirlirii acestora. Operatiunea de fasonare consta in indepartarea radacinilor prea mari, rupte sau necrozate.

Mocirlirea consta in pregatirea unui amestec de apa, pamant galben si gunoi de grajd proaspat. Dupa ce ai facut si acest lucru, este indicat sa adaugi pe fundul gropii pamant maruntit, dupa care sa pui butasul acolo desfacandu-i foarte radacinile. Mare atentie ca altoiul sa se afle la aproximativ 2-3 cm deasupra solului.

Citeste si: Cand se face transplantarea trandafirilor si care sunt pasii

Nu uita sa batatoresti foarte bine pamantul dupa plantare, pentru a evita formarea golurilor de aer la nivelul radacinilor. Bineinteles, va fi nevoie sa uzi foarte bine pamantul, asa ca iti recomandam sa pui cate 10 litri de apa la fiecare butas de trandafir pe care l-ai plantat, o data la 2-3 zile.

Desigur, daca exista precipitatii atunci cantitatea de apa se reduce. Nu uita ca prea multa apa poate duce la putrezirea radinilor, asa ca mare atentie si la acest aspect.

In cazul in care vrei sa plantezi mai multi butasi de trandafiri in curtea ta, ar fi bine sa stii ca distanta de plantare este de 50 cm pentru trandafirii care au flori mari sau flori grupate. Pentru trandafirii cataratori, distanta de plantare este de 1.5 metri. Totodata, trandafirii plangatori se planteaza la o distanta de un metru.


Like it? Share with your friends!

Cristian P.