Ingrijirea muscatelor iarna. Cand se baga in casa si cum le protejezi
Ingrijirea muscatelor iarna. Cand se baga in casa si cum le protejezi

Ingrijirea muscatelor iarna. Cand se baga in casa si cum le protejezi


Ingrijirea muscatelor iarna. Daca si tu ai aceste flori superbe in curte sau in apartament, atunci ar fi bine sa stii cand se baga in casa, dar mai ales cum sa le protejezi pe toata durata sezonului rece. Nu de alta, dar le vrei inflorite si in sezonul urmator!

Ingrijirea muscatelor iarna. Cand se baga in casa si cum le protejezi – Cuprins:

Ingrijirea muscatelor iarna. Cand se baga in casa ghivecele cu flori

Ingrijirea muscatelor iarna
Ingrijirea muscatelor iarna

Muscatele sunt unele dintre cele mai populare flori, asa ca nu e de mirare ca pe durata sezonului cald le vedem mereu pe balcoane sau la terase. Totusi, cum trebuie sa ne ocupam de ingrijirea muscatelor iarna, pentru ca florile sa supravietuiasca pe durata sezonului rece.

Ei bine, trebuie sa stii ca muscatele se baga in casa din momentul in care temperatura medie coboara sub 7 grade Celsius pe timpul noptii. Totodata, plantele te vor anunta ca vine acest moment atunci cand incep sa isi piarda din coloritul frunzelor, iar numarul florilor incepe sa scada.

Inainte sa le bagi in casa, va trebui sa tai si ramurile cam la jumatate, pentru ca planta sa se regenereze pana la primavara si sa fie gata pentru productia de flori. In cazul in care vrei sa inmultesti planta cu ajutorul acestor butasi, ar fi bine sa stii ca aceasta nu va fi la fel de frumoasa, asa ca te sfatuim sa nu pierzi timpul.

Dupa ce ai terminat taierea muscatelor, este bine sa aplici si un tratament fitosanitar prevenitiv, pentru a tine la distanta bolile sau daunatorii. Totodata, trebuie sa uzi plantele temeinic, iar apoi sa pui cantitati mici de apa. Dupa cum vezi, ingrijirea muscatelor pe timp de iarna trebuie facut ain mod corect!

Ghivecele cu plante trebuie puse undeva la lumina, dar si intr-un loc unde temperaturile nu depasesc 18 grade Celsius. Te sfatuim sa nu pui plantele intr-un loc cald, pentru ca acestea vor imbatrani prematur, iar la primavara nu o sa mai infloreasca chiar atat de mult.

Atunci cand te ocupi de ingrijirea muscatelor iarna, apa trebuie administrata doar cand solul este foarte uscat, asa ca nu te grabi sa le pui apa o data la cateva zile. Testeaza solul cu degetul si pune apa doar daca este nevoie, pamantul nu terbuie sa fie umed mereu.

Cum sa pastrezi muscatele peste iarna

Cum sa pastrezi muscatele peste iarna
Cum sa pastrezi muscatele peste iarna

Bineinteles, muscatele se mai pot lasa sa ierneze in locuri lipsite de lumina soarelui. Poti depozita ghivecele in beci sau in alte locuri, insa mare atentie ca temperatura sa fie undeva la 7 grade Celsius. Totusi, este un pic diferit fata de ingrijirea muscatelor iarna.

In cazul in care vrei sa faci acest lucru, ar trebui sa stii ca muscatele se taie la aproximativ 10-15 cm, iar ramurile uscate sau lemnoase se indeparteaza. Aplica-le un tratament fitosanitar, uda-le foarte bine si apoi pune-le in spatiu ce le va fi casa pe toata perioada sezonului rece.

Citeste si: Ingrasamant pentru muscate. Cand sa il aplici si ce sa folosesti

In acest caz, muscatele o sa aiba nevoie de apa o data la cateva saptamani, insa mare atentie ca acel spatiu sa fie unul aerisit. Nu de alta, dar nu vrei ca florile tale sa mucegaiasca. Nici cu apa nu exagera, pentru ca acest lucru poate duce la putrezirea radacinilor. Asadar, acum stii mai multe despre ingrijirea muscatelor, dar si despre cum sa le pastrezi peste iarna!

Daca optezi pentru dezgroparea muscatelor, atunci ar fi bine sa stii cum sa le pastrezi peste iarna. Radacinile se scutura de pamant, iar apoi se vor lasa la uscat pana ce va fi eliminata umiditatea si pamantul se va usca va putea fi scuturat cu usurinta. Si in acest caz va trebui sa aplici un tratament fitosanitar, pentru ca plantele sa fie protejate de boli sau daunatori.

Plantele se scot din pamant inainte de sosirea primului inghet si se vor pune in pungi de hartie sau infasurate in ziare. Totusi, tine minte doar o planta intr-un ziar, nu mai multe in acelasi loc.


Like it? Share with your friends!

Cristian P.