Cand se scot florile afara si cum sa faci asta
Cand se scot florile afara si cum sa faci asta

Cand se scot florile afara si cum sa faci asta


Cand se scot florile afara. Afla care este temperatura ideala pentru a face acest lucru si de ce trebuie sa fim atenti primavara pentru a nu pune in pericol plantele din ghivece. Cum sa faci asta!

Cand se scot florile afara si cum sa faci asta – Cuprins:

Cand se scot florile afara

Cand se scot florile afara 
Cand se scot florile afara 

Inainte de toate, trebuie sa luam in considerare si temperaturile inselatoare atunci cand vine primavara. Nu uita ca temperaturile pot urca foarte mult pe timpul zilei, dar in acelasi timp pot cobora aproape de 0 grade Celsius pe timpul noptii.

Mai mult, temperaturile pot deveni negative noaptea, asa ca mare atentie la acest aspect! Plantele pot degera, iar socul termic poate insemna si sfarsitul florilor tale din ghivece.

Tocmai de aceea, este indicat sa scoate florile afara doar atunci cand temperaturile de pe timpul noptii nu mai scad sub 10 grade Celsius pentru cateva zile consecutive.

Cum sa scoti procedezi atunci cand vine caldura

Ghivece cu flori
Ghivece cu flori

Dupa ce ne-am asigurat de prognoza favorabila, este bine sa stim si cum sa scoate plantele afara pentru ca acestea sa nu sufere un soc. Ei bine, plantele trebuie obisnuite treptat cu temperatura de afara, dupa ce au stat o iarna intreaga la temperatura constanta.

Drept urmare, plantele trebuie sa se adapteze la conditiile de vant sau soare. Asadar, plantele pot fi scoase pe timpul zilei, atunci cand temperaturile sunt ridicate, iar apoi pot fi bagate in casa pe timpul noptii. In acest fel, se vor adapta treptat la conditiile de afara.

Totusi, nu scoate plantele direct in lumina soarelui pentru ca intensitatea razelor ultraviolete le poate arde frunzele. Udarea se va face dimineata devreme sau seara tarziu, este de evitat sa pui apa la pranz, atunci cand temperaturile sunt ridicate.

Citeste si: Plantare trandafiri primavara. Cand este cea mai buna perioada

Pe langa asta, va trebui sa inspectezi si ghivecele plantelor, iar daca radacinile sunt prea mari si au iesit prin orificiile ghivecelor, atunci va fi necesara o transplantare intr-un ghiveci mai mare, in care acestea sa creasca fara probleme.

De asemenea, daca radacinile sunt prea lungi va trebui sa scurtezi aceste radacini pentru ca planta sa absoarba mai bine substantele nutritive din sol.

Poti lua in considerare si o improspatare a substratului, adica sa indepartezi excesul de pamant si apoi sa completezi cu un substrat universal sau unul special pentru flori, insa care sa aiba un pH neutru (7).

Desigur, si fertilizarea este foarte importanta, mai ales atunci cand vine sezonul cald. Plantele vor avea nevoie de un fertilizat pentru a te bucura de mai multe flori, asa ca iti sugeram sa folosesti un ingrasamant cu eliberare lenta care le va ajunge pentru aproximativ 6 luni, in functie de tipul pe care il alegi.


Like it? Share with your friends!

Cristian P.