Cand se varuiesc pomii fructiferi din gradina ta
Cand se varuiesc pomii fructiferi din gradina ta

Cand se varuiesc pomii fructiferi din gradina ta


Cand se varuiesc pomii fructiferi. Daca inca nu stiai, varuirea pomilor fructiferi este extrem de importanta, asa ca este necesar sa faci acest lucru periodic. Afla cum sa faci solutia si care este cea mai buna perioada in care poti sa o si aplici.

Cand se face varuirea pomilor fructiferi din gradina ta – Cuprins:

Cum sa faci o solutie pentru varuire

Pomi fructiferi varuiti
Pomi fructiferi varuiti

Pentru a face o solutie pentru varuirea pomilor fructiferi o sa ai nevoie de 10 litri de apa, in care adaugi 2-3 kilogramde de var proaspat stins.

De asemenea, mai e nevoie sa adaugi si un kilogram de argila sau pamant galben, dar si balegar. La final, adauga si 100 grame de sare grunjoasa.

Citeste si: Cand se planteaza trandafirii. Cea mai buna perioada!

Mai trebuie sa stii ca varuirea pomilor este necesara pentru a ii proteja impotriva daunatorilor. Atunci cand dai pomii cu var vei distruge ouale depuse de insecte in crapaturile scoartei, dar si alti paraziti care se afla in acele locuri.

Totodata, varul impiedica si dezvoltarea muschilor si a lichenilor pe trunchiurile pomilor. Pe timp de vara, aceasta solutie va proteja pomii fructiferi de razele daunatoare ale soarelui.

Cand se varuiesc pomii fructiferi

Varuirea pomilor fructiferi. Cand se face?
Varuirea pomilor fructiferi. Cand se face?

Acum ca stii cum se prepara solutia, ar trebui sa stii si cand se poate aplica. Varuirea pomilor fructiferi se face mai ales primavara, dar se poate face si toamna.

Atunci cand alegi sa aplici varul la inceputul primaverii, solutia va proteja pomii fructiferi pe timp de vara. Gandeste-te ca varuirea este cea mai ieftina metoda de a tine la distanta parazitii si ouale de insecte.

Citeste si: Cand se planteaza rasadurile de rosii in gradina ta

Bineinteles, varuirea se face inainte de aparitia frunzelor, in lunile martie sau aprilie si inainte ca temperatura pamantului sa creasca si sa apara primii daunatori.

Varuirea pomilor fructiferi
Varuirea pomilor fructiferi

Aplicat toamna, varul va proteja scoarta pomilor pe toata perioada iernii si va stopa aparitia crapaturilor din cauza temperaturilor care scad sub 0 grade Celsius. De obicei, solutia se aplica in luna noiembrie, dupa ce pomilor le-au vazut toate frunzele

Pomii fructiferi se varuiesc cu ajutorul unei pensule sau a unei bidinea. Totusi, ar fi bine sa aplici doua straturi pentru a te asigura ca solutia va patrunde in crapaturile scoartei.

Solutia se aplica din partea superioara a pomilor, de sub ramurile care formeaza coroana. Ai grija sa o aplici pana la radacina, iar in locurile in care nu poti ajunge cu pensula poti stropi.

Este bine sa faci varuirea pomilor fructiferi intr-o zi insorita, pentru ca solutia sa aiba timp sa se usuce. Daca nu vrei sa prepari tu solutia, atunci poti alege sa o cimperi dintr-un magazin de spacialitate.

Poti folosi si var lavabil, adica o vopsea acrilica pe baza de apa, insa mare atentie pentru ca va fi necesar sa o diluezi intr-o cantitate egala de apa.


Like it? Share with your friends!

Cristian P.