Cand se stropesc rosiile. Afla ce produse ar trebui sa folosesti, dar mai ales care este schema de tratament pentru aceste plante. Daca vrei sa ai tomate neatacate de boli sau daunatori, va trebui sa iei in considerare un program de stropiri pentru rosii.
Cand se stropesc rosiile. Schema de tratamente la tomate si produsele recomandate
Pentru a te asigura ca obtii o recolta bogata, trebuie sa ai in vedere 10 tratamente pentru tomatele din gradina ta. Primul tratament se aplica in faza de rasad, pentru caderea plantutelor. Recomandam Previcur Energy, iar tipul de pauza este de 3 zile. Pentru a combate musca miniera a solanaceelor se va folosi Laser, iar timpul de pauza este de 3 zile.
Tot in faza de rasad, insa inainte de plantare, tomatele au nevoie de un tratament cu Acrobat MZ 69 WG pentru patarea cafenie, alternarioza, patarea alba sau mana. Timpul de pauza este de 3 zile.
In aceeasi perioada se aplica un tratament pentru musca miniera, acarieni si tripsi. Recomandam stropirea cu Vertimec, iar timpul de pauza va fi de 3 zile.
La plantare, radadurile de tomate au nevoie de un tratament cu AMN Promot pentru fuzarioza. Tot inainte de plantare se va face un tratament cu Trika Expert pentru viermele sarma, carabusul de mai si buha semanaturilor.
Cand se stropesc rosiile. Dupa 10-12 zile de la plantare, rasadurile de rosii (Solanum lycopersicum) au nevoie de un tratament cu Cidely Top pentru alternarioza, patare cafenie si fainare, iar timpul de pauza va fi de 3 zile.
Pentru omida fructelor si afide, recomandam un tratament cu Mavrik 2F si un timp de pauza de 7 zile. Pentru musculita alba de sera si acarieni va fi nevoie de o stropire cu Sanmite 10 SC, iar timpul de pauza va fi de 3 zile.
Dupa 2 saptamani de la tratamentul anterior, plantele au nevoie de o stropire cu Laser 240 SC pentru musca miniera a solanaceelor, iar timpul de pauza va fi de 3 zile.
Citeste si: Cand se planteaza pomii fructiferi si ce trebuie sa stii
Pentru fainare, alternarioza, mana si patarea cafenie va fi nevoie de o stropire cu Amistar, iar tipul de pauza va fi de 3 zile. Pentru acarieni se recomanda o stropire cu Floramite 240 SC, iar timpul de pauza este de o zi.
Dupa alte 2 saptamani de la ultimul tratament, tomatele au nevoie de un tratament cu Alcupral 50 PU pentru basicarea fructelor, alternarioza, patarea frunzelor si mana. Timpul de pauza va fi de 7 zile.
Tot in aceeasi perioada se va face un tratament cu Bactospeine DF pentru omizile defoliatoare, molia tomatelor si omida fructelor. Timpul de pauza fiind de 2 zile. Pentru acarieni, se recomanda o stropire cu Nissorun 10 WP, iar timpul de pauza va fi de 3 zile.
Cand se stropesc rosiile. Dupa 14 zile de la ultimul tratament, rosiile au nevoie de o stropire cu Equation Pro pentru patarea frunzelor, basicarea fructelor si mana. Recomandam Equation Pro, iar timpul de pauza va fi de 3 zile.
Pentru omida fructificatiilor si molia tomatelor, se va face o stropire cu Alverde, iar timpul de pauza va fi de 3 zile. Pentru musculita alba de sera si acarieni se face un tratament cu Sanmite, iar timpul de pauza va fi de 3 zile.
Pentru molia tomatelor si omida fructelor, rosiile au nevoie de o stropire cu Affirm, iar timpul de pauza este de 3 zile. Cu Ortiva Top, tomatele se stropesc pentru fainare, mana, putregai cenusiu, patare cafenie si alternarioza.
Citeste si: Cand se planteaza varza de toamna in camp sau in gradina
Timpul de pauza va fi de 3 zile. Pentru a combate acarienii, se va face un tratament cu Floramite 240 SC, iar timpul de pauza va fi de o zi.
Dupa 14 zile de la ultimul tratament, tomatele mai au nevoie de un tratament cu Signum pentru fainare si putregai cenusiu. Timpul de pauza va fi de 3 zile. Pentru omida fructelor, omizile defoliatoare si molia tomatelor se va folosi Bactospeine. Timpul de pauza va fi de 2 zile.
Timpul de pauza se refera la zilele care trebuie sa treaca de la aplicarea ultimului tratament si pana la recoltarea fructelor. In caz contrar, nu recomandam consumul fructelor!