Cand se stropesc castravetii. Ce produse sa folosesti pentru legumele din solar
Cand se stropesc castravetii. Ce produse sa folosesti pentru legumele din solar

Cand se stropesc castravetii. Ce produse sa folosesti pentru legumele din solar


Cand se stropesc castravetii. Afla ce produse ar trebui sa folosesti pentru legume in solar si cand este perioada optima pentru a aplica stropirile. Daca vrei sa obtii recolte bogate, va trebui sa ajuti plantele pentru a rezista in fata bolilor si a daunatorilor.

Cand se stropesc castravetii. Ce produse sa folosesti pentru legume in solar – Cuprins:

Cand se stropesc castravetii. Afla cum si cand sa aplici tratamentele in solar

Rasaduri de castraveti
Rasaduri de castraveti

Primul tratament pe care trebuie sa il aplici castravetilor (Cucumis sativus) va fi in faza de rasad. Recomandam Vertimec, pentru a combate acarienii, musca miniera si tripsii. Timpul de pauza dupa acest tratament va fi de 3 zile.

Inainte de plantare, rasadurile au nevoie de un tratament cu Ridomil Gold, pentru a combate mana. Timpul de pauza va fi de 3 zile. In aceeasi perioada este nevoie de un tratament pentru musculita alba de sera si tripsi. Se va folosi Mospilan, iar timpul de pauza va fi de 3 zile.

La plantare, rasadurile de castraveti au nevoie de un tratament cu AMN Promot pentru fuzarioza. In aceeasi perioada se va aplica o stropire cu Trika Expert pentru buha semanaturilor, viermele sarma si carabusul de mai.

Citeste si: Cand se stropesc rosiile. Schema de tratamente la tomate

Dupa ce au trecut 10-12 zile de la plantare, rasadurile de castraveti au nevoie de un tratament cu Alcupral pentru patarea unghiulara si mana. Timpul de pauza va fi de 7 zile.

In aceeasi perioada se va aplica un tratament cu Sanmite pentru musculita alba de sera si acarieni, iar timpul de pauza va fi de 3 zile. Pentru afide, se va face un tratament cu Mavrik, iar timpul de pauza va fi de 7 zile.

La 2 saptamani de la tratamentul anterior se va face un tratament cu Cidely Top pentru alternarioza, putregaiul tulpinii, antracnoza si fainare. Timpul de pauza va fi de 3 zile. Pentru tripsul californian este nevoie de o stropire cu Laser, iar timpul da pauza va fi de 3 zile. Pentru a combate acarienii, castravetii au nevoie de un tratament cu Milbeknock, iar timpul de pauza va fi de 7 zile.

Cand se stropesc castravetii
Cand se stropesc castravetii

Dupa alte 2 saptamani, plantele vor avea nevoie de un tratament pentru mana cu Polyram, iar timpul de pauza va fi de 3 zile. Pentru a combate putregaiul cenusiu si putregaiul alb se va aplica o stropire cu Switch, iar timpul de pauza va fi de 3 zile. Pentru acarieni este nevoie de un tratament cu Nissorun, iar timpul de pauza va fi de 3 zile.

La 14 zile de la ultimul tratament, castravetii au nevoie de un tratament cu Aliette pentru mana, iar timpul de pauza va fi de 3 zile. Pentru fainare, va fi nevoie de o stropire cu Thiovit Jet, cu un timp de pauza de doar o zi. Pentru a combate acarienii, musca miniera si omizile, castravetii au nevoie de un tratament cu Voliam Targo. Timpul de pauza va fi de 3 zile.

Citeste si: Cand se seamana morcovul in gradina si ce sol prefera

Dupa 2 saptamani de la ultimul tratament, se aplica o stropire cu Champ pentru patarea unghiulara, cu un timp de pauza de 3 zile. Pentru acarieni, se face o stropire cu Floramite, iar timpul de pauza va fi de o zi.

Ultimul tratament se aplica peste alte 14 zile, pentru fainare si antracnoza. Recomandam Dagonis, iar timpul de pauza este de 3 zile.

Mare atentie! Timpul de pauza se refera la perioada care trebuie sa treaca de la aplicarea ultimului tratament si pana la recoltarea castravetilor. Consumati legumele doar dupa ce timpul de pauza a trecut!


Like it? Share with your friends!

Cristian P.