Cand se taie hortensia si de ce este bine sa faci asta
Cand se taie hortensia si de ce este bine sa faci asta

Cand se taie hortensia si de ce este bine sa faci asta


Cand se taie hortensia. Afla de ce este bine sa faci asta pentru plantele din curtea ta si cum le poate ajuta. Nu trebuie sa fii un expert, asa ca o sa iti explicam care sunt pasii si cand se face aceasta operatiune.

Cand se taie hortensia si de ce este bine sa faci asta – Cuprins:

Cand se taie hortensia, primavara sau toamna?

Cand se taie hortensia
Cand se taie hortensia

Ei bine, raspunsul la intrebarea cand se taie hortensia este destul de simplu. Aceasta operatiune se poate face si primavara, dar si toamna. Ambele perioade sunt recomandate, insa taierea se va face diferit, in functie de sezon.

Daca iei in considerarea taierea hortensiei primavara, ar trebui sa stii in sezonul cald poti face o tundere drastica, pentru a forma tufele. Acest lucru trebuie facut doar primavara, pentru ca altfel risti ca planta sa moara atunci cand vine frigul.

Citeste si: Cand se planteaza hortensia in gradina ta

Si daca tot am vorbit de toamna, ar trebui sa stii ca aceasta perioada este recomandata pentru curatarea tufelor, adica pentru eliminarea lastarilor bolnavi sau uscati, dar si a celor care au crescut necorespunzator. Trebuie sa stii cand si de ce se taie hortensia.

Toamna, hortensiile se tund doar dupa ce toate frunzele au cazut. In cazul in care nu stiai, acesta este semnul prin care iti dai seama ca hortensia a intrat in perioada de repaus vegetativ. Acorda o mare atentie acestui aspect!

In general, taierile de toamna se pot face fara probleme in luna octombrie, insa iti mai spunem inca o data ca ar fi bine sa verifici si prognoza meteo, pentru a te asigura ca temperaturile nu vor scadea sub valoarea de 0 grade Celsius in urmatoarele 5-6 zile.

Cum sa tai hortensiile din gradina ta

Taierea hortensiei
Taierea hortensiei

Cand se taie hortensia. Temperatura la care faci taierea hortensiei este foarte importanta, asa ca atunci cand te decizi ar fi bine sa stii ca temperaturile trebuie sa fie cuprinse intre 5 si 10 grade Celsius. Planta nu tolereaza temperaturile scazute, asa ca ar fi bine sa verifici si prognoza meteo.

De asemenea, mai trebuie sa stii ca taierea anuala este recomanda pentru hortensii, deoarece aceasta va fi mai bogata in flori in sezonul ce urmeaza. Totodata, vei avea si o planta mult mai puternica.

Taierea sau tunderea sanitara consta in indepartarea lastarilor rupti ori deteriorati, dar si a celor vechi sau a florilor care s-au uscat. Drept urmare, expertii recomanda sa faci taierea hortensiei primavara si toamna, in doua etape, pentru ca planta sa aiba timp sa se vindece.

Este de mentionat faptul ca hortensiile nu trebuie taiate in primii 3 ani de viata, pentru ca aceste plante au nevoie sa isi creasca rezistenta. O rezistenta ridicata va fi esentiala pentru ca plantele tale sa supravietuiasca in sezonul rece, asa ca iti recomandam sa faci doar o taiere sanitara.


Like it? Share with your friends!

Cristian P.