Cand se planteaza rasadurile in solar. Sfaturi pentru incepatori
Cand se planteaza rasadurile in solar. Sfaturi pentru incepatori

Cand se planteaza rasadurile in solar. Sfaturi pentru incepatori


Cand se planteaza rasadurile in solar. Afla care este perioada ideala in care trebuie sa plantezi rasadurile in sere sau solarii, dar si care sunt secretele pentru a avea plante viguroase obtinute din rasaduri sanatoase.

Cand se planteaza rasadurile in solar. Sfaturi pentru incepatori – Cuprins:

Cand se pun semintele pentru rasad

Cand se pun semintele pentru rasad
Cand se pun semintele pentru rasad

Cand se planteaza rasadurile in solar. Inainte de a avea rasaduri sanatoase, ar trebui sa stii si cand se pun semintele pentru rasad. Nu de alta, dar vrei sa obtii rasadurile la timp, pentru a le planta si pentru a pregati noua cultura.

Conform expertilor, cea mai buna perioada in care se face insamantarea este finalul lunii februarie sau inceputul lunii martie. Daca planuiesti sa faci rasaduri de rosii, trebuie sa stii ca pentru a fi pregatite de plantare, varsta acestora trebuie sa fie undeva la 55-70 de zile. Pentru castraveti, va trebui sa astepti in jur de 30-35 de zile. Totodata, inaltimea potrivita este undeva la 20-30 cm.

Bineinteles, rasadurile trebuie sa aiba primul buchet floral, insa acesta nu trebuie sa fie inflorit, iar sistemul radicular trebuie sa fie bine dezvoltat. Mare atentie si la aceste aspecte!

Cand se planteaza rasadurile in solar

Cand se planteaza rasadurile in solar
Cand se planteaza rasadurile in solar

Daca si tu esti incepator in acest domeniu, trebuie sa stii ca plantarea se face doar daca rasadurile au radacini bine dezvoltate, iar pentru asta o sa ai nevoie de un loc special amenajat, care sa ofere rasadurilor lumina si o temperatura cuprinsa intre 22 si 26 grade Celsius pentru daca ai pus seminte de ardei vinete sau tomate. In cazul in care pui seminte de varza sau salata verde, temperaturile pot fi mai scazute, undeva la 18-20 de grade Celsius.

Cand se planteaza rasadurile in solar? Ei bine, daca o sa cultivi castraveti, perioada de plantare este cuprinsa intre 20 aprilie si 10 mai, iar varsta rasadului trebuie sa fie undeva la 30-35 de zile. Iti mai spunem ca intervalul pana la recoltare va fi de aproximativ 40-55 zile.

Citeste si: Cand se planteaza trandafirii. Cea mai buna perioada!

Daca o sa cultivi rosii, plantarea incepe pe data de 25 martie si poate continua pana in 5 aprilie, insa ia in considerare ca varsta rasadului trebuie sa fie de 55-70 de zile. Intervalul pana la recoltare va fi de 70-80 de zile.

Cei ce cultiva ardei trebuie sa stie ca rasadurile se planteaza intre 1 si 20 aprilie, rasadurile trebuie sa aiba 60-70 de zile, iar intervalul pana la recoltare va fi de 45-60 de zile.

Rasadurile de salata vor putea fi plantate in perioada 25 martie – 5 aprilie, insa tine mint de faptul ca acestea trebuie sa aiba o varsta de 60-75 de zile, iar intervalul pana la recoltarea va fi undeva la 70-80 de zile. Tocmai de aceea, trebuie sa stii cand se planteaza rasadurile in solar.

Cei ce cultiva varza timpurie trebuie sa stie ca perioada de plantare va fi pana in data de 5 aprilie, iar varsta rasadului trebuie sa fie de 45-50 de zile. Totodata, intervalul pana la recoltare va fi de 55-65 de zile.


Like it? Share with your friends!

Cristian P.