Cand se planteaza lalelele toamna si care sunt pasii
Cand se planteaza lalelele toamna si care sunt pasii

Cand se planteaza lalelele toamna si care sunt pasii


Cand se planteaza lalelele toamna. Afla cand se face aceasta lucrare in curtea sau in gradina ta si mai ales care sunt pasii pe care ar trebui sa ii urmezi. Ar fi bine sa stii mai multe si despre distanta de plantare!

Cand se planteaza lalelele toamna si care sunt pasii – Cuprins:

Cand se planteaza lalelele toamna

Cand se planteaza lalelele toamna
Cand se planteaza lalelele toamna

Plantarea bulbilor de lalele toamna este o lucrare des intalnita printre pasionatii de gradinarit, asa ca ar fi bine sa stii si cum sa faci asta. Totusi, daca te intereseaza cand se planteaza lalelele toamna, afla ca cea mai buna perioada este dupa data de 1 noiembrie si pana in luna decembrie.

Bulbii de lalele trebuie sa fie plantati inainte de venirea inghetului, asa ca mare atentie la prognoza meteo. Este posibil ca frigul sa vina mai devreme sau sa locuiesti intr-o zona in care temperaturile scad mai degreme. Tocmai de aceea, ar fi bine sa stii ca bulbii de lalele trebuie sa fie plantati cu 2-3 saptamani inainte de venirea primului inghet.

In acest fel, bulbii vor fi protejati de temperaturile negative si vor incolti fara probleme pana cand vine primavara. Foarte important de mentionat este si faptul ca acestia nu trebuie plantati prea devreme, pentru ca pot incolti si primele frunze ce ies din pamant pot fi afectate de temperaturile negative.

Este indicat sa pastrezi bulbii in frigider sau intr-un loc racoros, pana ce ii vei planta. Totusi, evita sa ii pui langa mere sau banane, pentru ca din cauza etilienei acestia vor muri. Acum sa stii cand se planteaza lalelele toamna, ar fi bine sa stii si care sunt pasii.

Cum se planteaza bulbii de lalele

Plantarea bulbilor de lalele
Plantarea bulbilor de lalele

Cu toate ca nu vorbim despre plante prea pretentioase fata de sol, este bine sa stii ca lalelele cresc foarte bine in soluri argiloase sau nisipoase, bogate in humus. pH-ul solului trebuie sa aiba o valoare de 6.5-7.5, iar daca pamantul din gradina ta nu are aceasta valoare iti recomandam sa il ameliorezi folosind dolomita sau cenusa.

Totodata, lalelele au nevoie de lumina, asa ca ar fi bine sa plantezi bulbii intr-un loc unde beneficiaza de 6-8 ore pe zi de lumina soarelui. Daca tot stii cand se planteaza lalelele toamna, ar fi bine sa faci asta si in mod corect!

Citeste si: Cand se planteaza trandafirii cu sticla si cum sa procedezi

Bulbii se planteaza in gropi cu o adancime de 20 cm, daca acestia au o inaltime de 5 cm. De obicei, este nevoie de 13 cm de sol care sa acopere bulbul, asa ca fa un calcul inainte de plantare si masoara ce inaltime au bulbii de lalele pe care i-ai cumparat.

Si distanta de plantare este importanta, asa ca iti recomandam sa plantezi cate 10 bulbi pe aceeasi suprafata, insa distanta dintre plantele de pe acelasi rand trebuie sa fie de 5 cm, iar distanta dintre randuri trebuie sa fie de 15-20 cm.

Bulbii se vor uda dupa plantare doar daca toamna este secetoasa. Totodata, iti recomandam sa faci si mulcirea solului, pentru a feri plantele de inghet, insa nu uita sa indepartezi stratul de mulci la primavara pentru ca plantele sa rasara mai usor.


Like it? Share with your friends!

Cristian P.