Cand se planteaza bulbii de narcise toamna
Cand se planteaza bulbii de narcise toamna

Cand se planteaza bulbii de narcise toamna


Cand se planteaza bulbii de narcise toamna. Afla cand trebuie sa plantezi aceste flori in sezonul rece, dar si cum sa faci asta in mod corect. Care este distanta de plantare si ce adancime trebuie sa aiba gropile pentru ca bulbii sa fie protejati de temperaturile negative.

Cand se planteaza bulbii de narcise toamna – Cuprins:

Cand se planteaza bulbii de narcise pe timp de toamna

Cand se planteaza bulbii de narcise pe timp de toamna
Cand se planteaza bulbii de narcise pe timp de toamna

Daca si tu vrei sa plantezi florile preferate in sezonul rece, ar fi bine sa stii care este cea mai indicata perioada. Iata cand se planteaza bulbii de narcise pe timp de toamna si cum trebuie sa faci acest lucru, care sunt pasii.

In general, bulbii de narcise trebuie plantati cu aproximativ 4 saptamani inainte de venirea primului inghet, asa ca plantarea se va face in lunile octombrie sau noiembrie. Bineinteles, daca locuiesti intr-o zona cu temperaturi mai scazute, atunci trebuie sa faci plantarea bulbilor in luna octombrie.

Adancimea gropii la care plantezi bulbii trebuie sa fie de cel putin 15 cm, iar distanta de plantare este recomandata sa fie de 10 cm intre plantele de pe acelasi rand, iar intre randuri trebuie sa lasi un spatiu de 20 cm. Pe fundul gropii ar fi bine sa pui turba si un pic de nisip, pentru ca vei proteja bulbii de temperaturile scazute.

Citeste si: Cand se planteaza lalelele toamna si care sunt pasii

Ca si amplasare, poti planta bulbii si pe o suprafata unde nu ajunge tot timpu lumina soarelui. Acestea nu sunt la fel de pretentioase ca lalelele, asa ca nu va fi absolut nicio problema.

Ar fi bine sa stii si cum sa alegi bulbii de narcise pentru plantare, asa ca atunci cand te duci sa ii cumperi asigura-te ca acestia sunt tari la atingere si de dimensiuni mari. Bulbii mari vor da nastere si la plante cu inflorirea abundenta.

Daca bulbii sunt moi, inseamna ca acestia sunt mucegaiti sau bolnavi, asa ca te sfatuim sa nu ii cumperi. De asemenea, nu trebuie sa ii cumperi nici daca sunt incoltiti. Mare atentie la acest aspect, daca vrei sa obtii rezultate pe masura.

Ar trebui sa mai stii ca dupa plantare, bulbii au nevoie de aproximativ 14 saptamani de iernat, iar apoi de aproximativ 4 saptamani pentru a creste si a rasari cand a venit primavara. Acum ca stii cand sa plantezi bulbii de narcise toamna, iti dorim mult succes si sa te bucuri de florile frumos mirositoare pe toata perioada primaverii.


Like it? Share with your friends!

Cristian P.