Cand se inchide Transalpina in 2021. Ce trebuie sa stii!
Cand se inchide Transalpina in 2021. Ce trebuie sa stii!

Cand se inchide Transalpina in 2021. Ce trebuie sa stii!


Cand se inchide Transalpina in 2021. Afla pana cand mai poti circula pe celebrul drum prin nori sau Drumul Regelui. De ce se inchide soseaua si care este altitudinea maxima atinsa. Iata ce trebuie sa stii!

Cand se inchide Transalpina in 2021 – Cuprins:

Cand se inchide Transalpina in 2021

Cand se inchide Transalpina in 2021
Cand se inchide Transalpina in 2021

In mod normal, Transalpina se inchide la sfarsitul lunii octombrie, insa incepamdn cu 8 octombrie 2021, drumul a fost inchis din cauza caderilor de zapada. Circulatia rutiera este inchisa intre Ranca si Obarsia Lotrului, asa ca cei care sperau la o mica escapada in weekend trebuie sa stie acest lucru.

Cand se inchide Transalpina in 2021. Drumul montan se inchide pe perioada iernii din cauza depunerilor masive de zapada, ceea ce inseamna ca pentru aproximativ 8 luni nu vei putea circula pe o portiune de 27 kilometri. Pe langa caderile de zapada si caderile de stanci pot pune in pericol soferii, asa ca si acesta este un motiv bine intemeiat pentru care drumul catre nori este inchis.

Pentru cei ce nu stiu, Transalpina este cel mai inalt drum rutier din Romania, iar altitudinea maxima este atinsa in Pasul Urdele, unde soferii circula la 2145 m. Este cel mai inalt drum rutier din intregul lant al Muntilor Carpati. Pe masura ce vei urca pe acest drum, vei afla de ce este considerat unul dintre cele mai frumoase de la noi din tara!

De unde provine numele

Drumul Regelui
Drumul Regelui

In cazul in care nu stiai, numele de Transalpina provine din limba latina si inseamna „tara de dincolo de munti” si asa era numita in hartile care aratau Tara Romaneasca. Mai mult, este supranumit si Drumul Regelui, pentru ca acest drum a fost reconstruit in timpul domniei Regelui Carol al II-lea, in anul 1935.

Drumul este mai vechi decat Transfagarasanul, pentru ca Transalpina a fost construita de armatele romane, iar asta se intampla atunci cand acestea isi croiau drum catre Sarmisegetusa.

Citeste si: Cand se inchide Transfagarasanul

Totusi, drumul a fost pavat cu piatra in perioada Regelui Carol al-IIlea si reabilitat de nemti dupa ce s-a terminat Al Doilea Razboi Mondial.

In zilele noastre, Transalpina este un drum national (DN 67C) care strabate patru judete si anume Gorj, Valcea, Sibiu si Alba. De aceea, este bine sa stii cand se inchide Transalpina in 2021. Drumul traverseaza Muntii Parang de la sud la nord si trece la o mica departare de vargfurile Dengheru (2.084 m altitudine), Papusa (2.136 m altitudine), Urdele (2.228 m altitudine), Iezer (2.157 m altitudine) si Muntinu (2.062 m altitudine).


Like it? Share with your friends!

Cristian P.