Vacanta in Egipt. Cand este cea mai buna perioada de vizitat
Vacanta in Egipt. Cand este cea mai buna perioada de vizitat

Vacanta in Egipt. Cand este cea mai buna perioada de vizitat


Te gandesti la o vacanta in Egipt in viitorul apropiat? Este o decizie excelenta, Egipt este una dintre cele mai cautate destinatii de vacanta printre turistii romani. Totodata, extrem de putini sunt cei care se intorc din Egipt dezamagiti. Fara doar si poate, este o destinatie completa, care se potriveste de minune atat celor care isi doresc relaxare si voie buna, cat si celor care isi doresc sa viziteze obiective istorice si sa afle lucruri noi.

Clima din Egipt este insa complet diferita fata de cea pe care o cunoastem noi in Romania, asa ca de multe ori apare urmatoarea intrebare: cand este cel mai bine sa mergi in vacanta in Egipt? Aflam raspunsul in randurile urmatoare, asa ca ramaneti alaturi de noi!

Vacanta in Egipt. Cand este cea mai buna perioada de vizitat – Cuprins:

Vacanta in Egipt. Cand este cel mai bine sa mergi

Vacanta in Egipt
Vacanta in Egipt

In primul si primul rand, trebuie sa stim ca atunci cand vorbim despre Egipt vorbim despre doua perioade potrivite pentru cei care isi doresc sa mearga in vacanta acolo. Prima perioada incepe in luna martie si se intinde pana spre mijlocul lunii mai, in timp ce cea de-a doua perioada incepe in luna septembrie si tine pana spre mijlocul lunii noiembrie.

In timpul verii, temperaturile sunt insuportabile pentru multi europeni, gradele din termometre sarind in dese randuri de pragul de 40 sau chiar 45 de grade Celsius. Nici iarna nu este recomandata, temperaturile scazand destul de timp, in special in timpul noptii. 

Climatul din Egipt este sub-tropical, ceea ce inseamna ca vorbim in primul si primul rand despre niste veri extrem de calde si de uscate. Iernile sunt in general blande, temperaturile ceva mai racoroase fiind resimtite in special in timpul noptii. Egiptul poate fi vizitat foarte bine si in timpul iernii, insa acea perioada nu este potrivita celor care vor sa mearga la plaja.

Citeste si: Cand a aparut alcoolul si ce rol a jucat in istoria civilizatiilor

Cele mai calde luni din an sunt cele de vara – iunie, iulie si august. Este nevoie de ceva atentie si in aceasta privinta insa, diferentele dintre regiunile de coasta si regiunile interioare ale Egiptului fiind destul de semnificative.

Daca vrem sa vorbim despre temperaturile medii din Egipt, ei bine, situatia sta in felul urmator. In zonele de litoral, temperaturile sunt ceva mai moderate, cu minime de 14 grade Celsius si cu maxime de 37 de grade Celsius. In regiunile din interiorul Egiptului lucrurile stau insa destul de diferit, temperaturile din desert variind extrem de tare de la zi la noapte.

Astfel, vorbim despre minime care pot scadea chiar si pana la 0 grade in timpul noptii, respectiv despre maxime care poate ajunge pana la 46 de grade Celsius. Bineinteles, temperatura din marile centre urbane se va resimti mai puternica in timpul verii! 

Cele mai bune destinatii din Egipt

Sharm el Sheikh
Sharm el Sheikh

Te gandesti la o vacanta in Egipt la Marea Rosie? Cel mai probabil te vei duce intr-una dintre urmatoarele destinatii: Marsa Alam, Sharm el Sheikh, Hurghada sau El Gouna. Aici clima este temperata, temperaturile din timpul zilei nedepasind in general pragul de 30 de grade.

Noaptea, temperatura este foarte placuta, scazand pana la aproximativ 20 de grade. Cea mai buna perioada pe care o poti alege pentru o vacanta in aceasta zona este reprezentata de lunile martie si aprilie. 

Planifici o calatorie in Valea Nilului, dorindu-ti sa ajungi in Luxor sau in Aswan? Cea mai buna perioada pentru o astfel de vacanta este intre lunile martie si mai, atunci cand temperaturile din timpul zilei nu ajung sa fie atat de sufocante. In aceasta zona, clima este uscata si arida, temperatura putand ajunge chiar si la 50 de grade in timpul verii! 

Daca vrei sa vizitezi Piramidele de la Giza, capitala Cairo sau Alexandria, ia in calcul sa mergi in Egipt in timpul toamnei, intre lunile septembrie si noiembrie. La fel de bine, poti alege sa vizitezi aceasta zona si primavara, intre lunile martie si mai. 


Like it? Share with your friends!

Cristian P.