Cand se planteaza magnolia si cum sa faci acest lucru
Cand se planteaza magnolia si cum sa faci acest lucru

Cand se planteaza magnolia si cum sa faci acest lucru


Cand se planteaza magnolia. Afla care este perioada ideala sa faci acest lucru toamna si care sunt pasii pentru a face totul in mod corect. Iata ce trebuie sa stii si cum sa ingrijesti o magnolie.

Cand se planteaza magnolia si cum sa faci acest lucru – Cuprins:

Cand se planteaza magnolia si cum sa faci asta

Cand se planteaza magnolia
Cand se planteaza magnolia

Cand se planteaza magnolia. Daca si tu iei in considerare plantarea magnoliei, ar trebui sa stii ca perioada ideala pentru a face acest lucru este luna noiembrie. Mai exact, cu 2-3 saptamani inainte ca pamantul sa inghete, asa ca mare atentie la acest aspect.

Inainte de a cumpara o magnolie, iti mai spunem ca cei mai potriviti sunt arbustii cu o varsta de doi ani, asa ca daca vrei ca sansele de reusita sa fie mari, iti recomandam sa fii atent si la acest aspect.

Alegerea locului de plantare este foarte importanta, asa ca iti recomandam sa fie unul cu soare, bine drenat, unde predomina solul bogat in materii organice, usor acid si lutos. Nu este recomandat sa plantezi magnolia in solurile calcaroase, pentru ca nu o sa obtii rezultatele dorite.

Totodata, este importanta si groapa pe care o pregatesti. Aceasta trebuie sa fie indeajuns de mare pentru ca radacinile sa incapa fara probleme, asa ca iti recomandam sa folosesti dimensiunile de la plantarea pomilor fructiferi. Drept urmare, groapa trebuie sa aiba o lungime de 50 cm, o latime de 50 cm si o adancime de 50 cm. Un aspect foarte important de luat in considerare atunci cand se planteaza magnolia.

Citeste si: Ingrijirea muscatelor iarna. Cand se baga in casa si cum le protejezi

Pe fundul gropii ar fi bine sa pui un strat de pietris sau nisip pentru a asigura un drenaj bun pentru radacinile magnoliei. Mai mult, pamantul pe care il scoti din groapa trebuie sa fie imbogatit cu turba.

Si daca tot am adus vorba de radacini, ar fi bine sa te ocupi si de fasonarea acestora, adica scurtarea celor lungi si indepartarea celor rupte sau necrozate. Si mocirlirea este importanta, asa ca ia in considerare si acest lucru si umple o groapa cu apa, pamant galben si gunoi de grajd proaspat, dupa care inmoi radacinile in acest amestec.

Dupa plantare, taseaza foarte bine pamantul pentru a evita formarea golurilor de aer la nivelul radicular. Daca este o perioada cu precipitatii abundente, magnolia nu mai are nevoie de apa, insa in caz contrar va trebui sa o uzi o data pe saptamana. Bineinteles, opresti operatiunea la venirea primului inghet. Tocmai de aceea este bine sa stii cand se planteaza magnolia.

Pentru mai multa protectie pe timpul iernii, magnolia proaspat plantata va avea nevoie si de un arac pentru a fi protejata de vanturile puternice. Dupa ce a trecut un an de la plantare, magnolia poate creste si fara ajutorul aracului.


Like it? Share with your friends!

Cristian P.