Cand se planteaza magnolia din ghiveci. Ce trebuie sa stii
Cand se planteaza magnolia din ghiveci. Ce trebuie sa stii

Cand se planteaza magnolia din ghiveci. Ce trebuie sa stii


Cand se planteaza magnolia din ghiveci. Afla care este cea mai buna perioada pentru a planta in curtea ta acest arbust, dar si cum ar trebui sa alegi locul pentru ca acesta sa beneficieze de lumina si sa fie ferit de vant. Iata ce trebuie sa stii si tu!

Cand se planteaza magnolia din ghiveci. Ce trebuie sa stii – Cuprins:

Cele mai cunoscute specii de magnolie

Magnolie inflorita
Magnolie inflorita

Inainte de toate, ar trebui sa stii ca magnolia face aprtea din familia Magnoliaceae si este un arbust originar din Asia, America Centrala si de Nord. Mai mult, aceasta familie cuprinde peste 200 de specii de arbori si arbusti, insa cea mai cultivata specie ramane Magnolia Soulangeana, care nu creste mai mult de 2-3 metri. Aceasta infloreste primavara devreme si se adapteaza destul de usor oricarui climat.

Mai mentionatm Magnolia Stellata, un arbust cu inaltimi de pana la 1.5 metri, dar si Magnolia Susan, un hibrid obtinut in anii 1950 de catre botanistii Francis de Vos si William Kosar.

In magazinele de specialitate veti mai gasi si Magnolia Denudata, un arbore ce poate atinge dimensiuni de pana la 15 metri, dar si Magnolia Acuminata, cunoscuta si sub numele de arborele-castravete datorita fructelor ce se aseamana cu binecunoscutele legume.

Veti mai intalni si Magnolia Viesneri, Magnolia Pinkie sau Magnolia Betty. Bineinteles, acest arbust trebuie ales in functie de curtea in care o plantezi, dar si in functie de climat.

Cand se planteaza magnolia din ghiveci

Cand se planteaza magnolia din ghiveci
Cand se planteaza magnolia din ghiveci

Daca si tu ai o magnolie in ghiveci, ar fi bine sa stii ca cea mai buna perioada pentru a o planta este primavara devreme, mai exact la sfarsitul lunii aprilie. Totusi, este indicat sa alegi locul de plantare foarte bine, daca vrei ca arbustul sa se dezvolte in mod corect.

Asadar, magnolia are nevoie de un loc unde beneficiaza din plin de lumina soarelui, dar si spatios pentru a se dezvolta fara probleme. Magnolia trebuie sa aiba in jur de 2 ani atunci cand este plantata, asa ca mare atentie si la acest aspect. Plantarea se face atunci cand planta este in stadiu de repaus vegetativ pentru a reduce riscul de ofilire.

Citeste si: Cand se planteaza gardul viu si care sunt pasii

Mare atentie si la expunerea la vant a magnoliei, pentru ca aceasta este destul de sensibila. Iti sugeram sa alegi un loc ferit de intemperii si sa ii lasi destul spatiu pentru a isi dezvolta radacinile, care vor ajunge la dimensiuni generoase.

Groapa in care plantezi magnolia trebuie sa aiba o adancime de 50-60 cm, insa dupa ce ai sapat-o iti recomandam sa pui pe fundul acesteia un strat de pietris pentru a impiedica putrezirea radacinilor. Ar fi bine sa folosesti si ingrasamant natural, pe care sa il amesteci cu pamantul din groapa. Nu uita sa tasezi bine pamantul dupa plantare, pentru a evita formarea golurilor de aer.

Dupa plantare, magnolia trebuie udata de 2-3 ori pe saptamana, iar apoi doar o data pe saptamana. Nu te astepta ca arbustul sa creasca repede, pentru ca acesta se maturizeaza mai lent decat alti arbusti ornamentali.


Like it? Share with your friends!

Cristian P.