Cand se planteaza hortensia in gradina ta
Cand se planteaza hortensia in gradina ta

Cand se planteaza hortensia in gradina ta


Cand se planteaza hortensia. Afla care este perioada ideala pentru a planta aceasta floare la tine in gradina. Care sunt pasii si ce trebuie sa iei in considerare, daca si tu vrei sa ai aceasta planta in curtea ta.

Care este locul ideal pentru a planta hortensia in gradina ta

Hortensia inflorita
Hortensia inflorita

In primul rand, trebuie sa stii ca hortensia va creste foarte bine intr-un sol imbogatit cu ingrasamant organic. Totodata, locul in care o vei planta trebuie sa aiba un drenaj bun, deoarece hortensia are nevoie de un sol umed, insa nu tolereaza umezeala excesiva.

Umezeala ridicata poate duce la uscarea plantei, asa ca inainte de a o pune la tine in gradina, ar trebui sa te asiguri ca pamantul nu retine apa. Specialistii recomanda folosirea a 1/5 compost, 1/5 turba si 3/5 pamant de flori.

Citeste si: Cand se planteaza bujorii in gradina de acasa

Plantatul acestei flori se face foarte simplu, insa retine ca groapa trebuie sa aiba un diametru de doua ori mai mare decat radacinile hortensiei. Dupa plantare, asigura-te ca ai udat cu generozitate floare.

De asemenea, ar mai trebui sa stii ca hortensia are nevoie de soare in prima parte a zilei, insa nu creste foarte bine in caldura soarelui de dupa amiaza.

Drept urmare, ar trebui sa plantezi aceste flori intr-un loc adapostit care beneficiaza de soarele diminetii si poate oferi umbra dupa masa.

Citeste si: Cand se scot muscatele afara primavara. Cum trebuie sa procedezi?

Dupa cum ati observat, am mentionat un loc adapostit. Spunem asta, pentru ca vantul poate distruge frunzele si florile. Concluzia ar fi sa plantezi hortensia in partea de nord sau de sud a curtii.

Iti mai spunem si ca hortensia este o planta iubitoare de apa, asa ca ai grija sa o uzi in permanenta. Specialistii recomanda sa uzi cu generozitate aceste plante, mai ales primavara, pentru ca este momentul cand se formeaza mugurii de flori. Daca vrei sa ai o hortensie plina de flori, nu uita sa o uzi!

Cand se planteaza hortensia, care este perioada ideala

Cand se planteaza hortensia
Cand se planteaza hortensia

Acum ca ai aflat mai multe lucruri despre aceasta floare, ar trebui sa stii si cand este perioada ideala sa o plantezi. Ei bine, este necesar sa stii cand se planteaza hortensia, asa ca o sa iti spunem ca cea mai buna perioada este toamna. Desigur, a doua perioada in care mai poate fi plantata este primavara devreme, dupa ce a trecut pericolul de inghet.

Mai mult decat atat, ar mai trebui sa stii ca hortensia se planteaza dimineata devreme sau dupa masa. Este necesar sa plantezi floarea atunci cand nu este foarte cald, deoarece vei evita stresarea acesteia. Dupa plantare, uda hortensia foarte bine, pana ce s-a prins.

Poti face prima fertilizare a plantei la doua luni de la plantare. Dupa aceea, o sa fie nevoie de o fertilizare la inceputul primaverii, adica in lunile februarie-martie, iar apoi in timpul perioadei de inflorire, in lunile iunie-august.


Like it? Share with your friends!

Cristian P.