Cand se inchide Transfagarasanul in 2021. Ce trebuie sa stii
Cand se inchide Transfagarasanul in 2021. Ce trebuie sa stii

Cand se inchide Transfagarasanul in 2021. Ce trebuie sa stii!


Cand se inchide Transfagarasanul in 2021. Afla de cand nu mai poti circula pe celebrul drum care uneste Transilvania cu Muntenia, strabatand in acelasi timp si Muntii Fagaras. Iata ce trebuie sa stii!

Cat este tinut drumul deschis pe perioada anului?

Transfagarasan
Transfagarasan

In cazul in care nu stiai, Transfagarasanul este deschis timp de 4 luni in fiecare an, insa aceasta perioada poate varia in functie de conditiile meteo. In afara acestei perioade, drumul este blocat cu bariera de la Cabana Capra (Sud) si pana la Balea Cascada (Nord). Este bine sa stii cand se inchide Transfagarasanul in 2021.

Totusi, drumul este practicabil de la jumatatea lunii mai, insa doar la picior. Daca vrei sa mergi de la Cabana Capra pana la Balea, adica sa parcurgi un traseu de 9 km. In cazul in care vrei sa faci mai multa miscare, te poti Aventura pana la Balea Cascada, adica pe un traseu de 13 km.

Mare atentie la ursi! Acestia incep sa iasa din hibernare in acea perioada, asa ca pot fi periculosi. Bineinteles, este indicat sa nu ii hranesti pentru ca vorbim despre animale salbatice, iar cand primesc mancare incep sa perceapa oamenii ca pe o sursa de hrana.

Cand se inchide Transfagarasanul in 2021

Cand se inchide Transfagarasanul in 2021
Cand se inchide Transfagarasanul in 2021

Cand se inchide Transfagarasanul in 2021. Ei bine, trebuie sa stii ca data de 1 noiembrie este termenul limita pana la care mai poti vizita celebrul drum printre munti. Desigur, data nu este batuta in cuie, deoarece daca incepe sa ninga mai devreme, nu va mai fi posibil sa vizitezi Transfagarasanul.

Drumul se va bloca din cauza riscului producerii avalanselor. Acest lucru se poate intampla in zona alpina, adica la inaltimi de peste 1800 de metri.

Citeste si: Cand se deschide Transfagarasanul

Daca vrei sa profiti de perioada in care traficul pe celebrul drum nu mai este atat de aglomerat, ar trebui sa stii ca luna octombrie este ideala. In afara sezonului nu este aglomeratie ca in lunile iunie-septembrie. Dupa cum bine stii, se pot forma cozi kilometrice intre cabana Capra si Balea Cascada. Tocmai de aceea este bine sa stii cand se inchide Transfagarasanul in 2021.

Bineinteles, te poti opri sa iei masa si la unul dintre cele mai cunoscute restaurante, La Cetate. Acesta se afla la baza muntelui pe care este construita Cetatea Poenari. Totusi, mai poti incerca restaurantele Valea cu Pesti si Posada Vidraru, ambele avand o priveliste superba spre Lacul Vidraru. Si restaurantul de la Hotel Piscul Negru sau cel de la Cabana Balea pot fi alegeri foarte bune.

Alte obiective turistice pe care le poti vizita pe Transfagarasan sunt: Lacul Balea, Barajul Vidraru, Cetatea Poenari sau Manastirea Curtea de Arges. O locatie extrem de interesanta este si Castelul de Lut Valea Zanelor, afla in apropiere.


Like it? Share with your friends!

Cristian P.