Cand se deschide Transalpina in 2021
Cand se deschide Transalpina in 2021

Cand se deschide Transalpina in 2022 si de cand poti vizita


Cand se deschide Transalpina in anul 2022. Iata ce trebuie sa stii daca vrei sa vizitezi celebrul drum din Muntii Carpati, care atinge altitudinea maxima de 2.145 metri in Pasul Urdele. Afla cand se deschide cel mai intal drum rutier de la noi din tara.

Cand se deschide Transalpina in 2022 – Cuprins:

Cand a fost construita Transalpina

Transalpina
Transalpina

Desi nu este foarte clar cum a inceput totul, Transalpina a luat nastere pe vremea legiunilor romane in timpul razboaielor cu dacii, iar acest drum este marcat in cartile de istorie sub denumirea de „coridorul IV strategic roman”.

Conform legendelor, fiecare familie a participat la construirea acestui drum, in functie de posibilitati. Totusi, Transalpina a fost refacuta si pietruita in timpul Primului Razboi Mondial, iar la baza acestei operatiuni au stat chiar nemtii. La acea vreme, drumul purta numele de „Poteca Dracului”.

Citeste si: Cand se deschide Transfagarasanul in 2022

Dupa aceea, Regele Carol al II-lea a decis in anul 1935 sa refaca acest drum, iar totul a durat pana in anul 1939. La inaugurare a participat si Carol al II-lea, insotit de viitorul Rege Mihai I, dar si de primul ministru de la acea vreme, Gheorghe Tatarescu. Dupa inaugurare, drumul a fost cunoscut sub numele de „Drumul Regal” sau „Drumul Regelui”.

A existat o a doua reabilitarea a drumului in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial, pentru ca nemtii aveau nevoie de o cale de acces. Dupa revolutia din decembrie 1989, drumul nu a mai fost intretinut, iar o parte din zidurile de sprijin au fost stricate.

Totusi, Transalpina a intrat in reparatii si a fost inaugurata la data de 11 iunie 2016, iar circulatia rutiera pe DN 67C a fost redeschisa.

Numele de Transalpina vine din latina si inseamna „tara de dincolo de munti”, asa cum se regaseste in cartile si in hartile vechi.

Cand se deschide Transalpina in anul 2022

Cand se deschide Transalpina
Cand se deschide Transalpina

Transalpina, are o lungime totala de 148 km si strabate judetele Gorj, Valcea, Sibiu si Alba. Drumul strabate Muntii Parang de la sud la nord, iar in zona Gorjului se gaseste si cel mai intins iezer glaciar, ce are o lungime de 230 metri, o latime de 165 metri si o suprafta de 3.2 hectare.

Dureaza aproximativ 3 ore sa parcurgi acest drum, iar cea mai frumoasa portiune este Ranca – Obarsia Lotrului. Daca si tu vrei sa vizitezi Transalpina, trebuie sa stii ca drumul strabate de la sud la nord localitatile Novaci, Ranca, Obarsia Lotrului, Lacul Oasa, Lacul Tau, Dobra, Jina, Poiana Sibiului si Saliste.

Ei bine, anul acesta Transalpina s-a deschis pe data de 2 iunie 2022! Tinand cont de anii trecuti, Transalpina s-a redeschis in 2021 pe data de 16 iunie. Asadar, va fi o destinatie perfecta pentru vacanta de vara. Spre exemplu, in anul 2020, autoritatile au inceput deszapezirea drumului la data de 1 mai, iar drumul a fost redeschis pe data de 23 mai.

Asadar, va fi o destinatie perfecta pentru vacanta de vara, insa mare atentie sa conduceti cu prudenta si sa respectati limitele de viteza!


Like it? Share with your friends!

Cristian P.