Cand se da ora de iarna in 2021 si de ce obisnuim sa facem asta
Cand se da ora de iarna in 2021 si de ce obisnuim sa facem asta

Cand se da ora de iarna in 2021 si de ce obisnuim sa facem asta


Cand se da ora de iarna in 2021. Afla in ce zi se va da ora inapoi si pe ce data, dar mai ales si care este motivul pentru care obisnuim sa facem acest lucru. Iata ce trebuie sa stii cand va fi necesar sa umbli la ceasurile din locuinta ta.

Cand se da ora de iarna in 2021 si de ce obisnuim sa facem asta – Cuprins:

Cand se da ora de iarna in 2021

Cand se da ora de iarna in 2021
Cand se da ora de iarna in 2021

Cand se da ora de iarna in 2021? Ei bine, anul acesta se va da ora inapoi intre 30 si 31 octombrie, mai exact in noaptea de sambata spre duminica. Practic, ziua va avea 25 de ore, iar ora 02:00 va deveni ora 01:00, asa ca vom dormi cu o ora in plus.

Desigur, recomandarile medicilor sunt sa avem grija cu noua ora si sa nu exageram cu bautul cafelei, a ceaiului verde ori negru sau a bauturilor energizante. Organismul o sa se adapteze treptat, asa ca nu este nevoie sa il stresam inutil.

Bineinteles, in urmatoarele saptamani, o sa te duci la culcare tot dupa programul vechi, pentru ca asa este obisnuit corpul tau. Cu timpul, se va obisnui, insa tine minte sa te odihnesti si sa incerci sa te culci mai devreme!

De ce se modifica ora?

Ceas
Ceas

In cazul in care nu stiai, ora se schimba de doua ori pe an, mai exact in lunile martie si octombrie. In luna martie se trece la ora de vara, iar in luna octombrie trecem la ora de iarna, adica se va intuneca mult mai devreme.

Pentru cei ce nu stiu, ora de vara a aparut pentru a le da posibilitatea oamenilor sa se bucure mai mult de lumina si caldura de pe timpul sezonului cald. Persoana care a propus prima data aceasta modificare a fost Benjamin Franklin, iar asta se intampla in anul 1784.

Citeste si: Cand se planteaza trandafirii cu sticla si cum sa procedezi

Mai tarziu, in anul 1907, propunerea a venit si de la William Willett, un constructor de origine britanica. Acestuia i-a venit ideea atunci cand intr-o dimineata de vara trecea calare pe langa casa si a observat ca ferestrele aveau obloanele inchise.

Schimbarea a fost adoptata si in contextul Primului Razboi Mondial, atunci cand Germania a dorit aceasta schimbare pentru ca soldatii sa beneficieze de mai multe ore de lumina si pentru a avea mai multa energie in lupte. Si Statele Unite ale Americii a ales noua practica, insa abia in anul 1966.

Pentru a evita starile generate de schimbarea orei, iti sugeram sa te culci si sa te trezesti la aceeasi ora, si sa nu consumi cafea sau dulciuri ori ciocolata cu cel putin sase ore inainte de somn.


Like it? Share with your friends!

Cristian P.