Cand se tund cainii si de ce este necesar
Cand se tund cainii si de ce este necesar

Cand se tund cainii si de ce este necesar


Cand se tund cainii. Vara bate la usa, temperaturile din termometre crescand parca de la o zi la alta. Nu numai noua, oamenilor, ne este greu in zilele caniculare de vara, ci si cainilor pe care ii avem. In aceste conditii, specialistii recomanda o buna toaletare a cainilor inaintea verii. Nu numai ca se vor simti mult mai bine, dar vor si arata mai bine!

Evident, tineti cont de faptul ca lucrurile stau diferit atunci cand vorbim despre toaletarea cainilor in comparatie cu ingrijirea noastra, a oamenilor. Marea majoritate a patrupedelor nu au nevoie de o astfel de ingrijire in fiecare zi. Totusi, cand se tund, de fapt, cainii? Raspunsul la aceasta intrebare este mai complex, asa ca urmeaza sa va oferim mai multe detalii in randurile urmatoare!

Cand se tund cainii si de ce este necesar – Cuprins:

Cand se tund cainii

Cand se tund cainii
Cand se tund cainii

Toaletarea difera foarte mult de la caine la caine, aceasta depinzand de marimea, rasa si tipul de blana a acestuia. Apoi, trebuie stiut de la bun inceput faptul ca tunsoarea nu este atat de necesara in cazul cainilor atunci cand stapanul respecta ritualul de ingrijire corecta a patrupedului. 

Asa cum spuneam si mai devreme, lucrurile difera destul de mult in functie de rasa cainelui si de tipul de blana a acestuia. Parul fiecarui exemplar, al fiecarui grup de rase, indeplineste anumite functii specifice.

Spre exemplu, nu putem compara blana groasa a unui Saint Bernard cu parul scurt al unui Chihuahua. Blana unui Saint Bernard poate fi comparata cu o adevarata haina protectoare pentru temperaturile scazute in care poate trai un astfel de caine, in timp ce parul unui Chihuahua este complet diferita, acesta fiind un caine originar din tinuturi mult mai calde. 

Asadar, daca nu vrei sa tunzi blana cainelui, trebuie sa respecti o anumita rutina de ingrijire a patrupedului. In primul rand, in aceasta rutina corecta de ingrijire includem o hrana de calitate, care satisface cerintele nutritionale ale pielii si blanii.

Apoi, vorbim despre un periaj regulat, realizat cu produse speciale, de preferat sub supravegherea unui profesionist. Nu in ultimul rand, atunci cand este necesar, nu trebuie sa neglijam nici imbaierea cainilor, care trebuie facuta, de asemenea, cu produse speciale pentru caini.

Caine din rasa Saint Bernard
Caine din rasa Saint Bernard

Am spus mai devreme ca tunderea cainilor nu este obligatorie. Totusi, trebuie sa stiti ca tunderea patrupedelor nu va avea nici vreun efect negativ, atat timp cat este facuta de un profesionist care stie ce face.

Un specialist cunoaste particularitatile fiecarei rase in parte si modul in care poate actiona asupra pielii si blanii acestuia. Totodata, trebuie sa stiti ca tunderea cainilor nu are decat efect estetic. Pe caine, tunsoarea nu il ajuta de fapt cu nimic la nivelul organismului.

Citeste si: Cand se face imbaierea oilor si de ce este necesara

Tunsoarea unui caine poate veni la pachet insa cu probleme majore atunci cand este facuta la intamplare, de cineva care nu se pricepe la asta. Spre exemplu, in niciun caz nu ar trebui sa fie permisa taierea excesiva a parului unui caine, care lasa pielea neprotejata. Efectuata de un neprofesionist, tunsoarea unui caine se poate lasa cu leziuni ale pielii, provocate de utilizarea neadecvata a aparatului de lucru si de necunoasterea tehnicii de tundere. 

Lasand la o parte estetica, putem apela la tunsoarea cainilor atunci cand vrem sa scapam de parul extrem de incalcit al acestora sau de alte probleme care au aparut in urma lipsei de ingrijire a blanii patrupedului. Intr-un asemenea context, tunderea poate reprezenta singura modalitate de a scapa de probleme! 

Concluzia este una cat se poate de simpla, si anume ca tunsoarea nu este necesara in mod obligatoriu unui caine. Asadar, desi nu este esentiala, in special in cazul in care pielea si blana acestuia sunt ingrijite corespunzator, aceasta nici nu afecteaza in vreun fel animalul atat timp cat este facuta corect de un profesionist. 


Like it? Share with your friends!

Cristian P.