Cand se seamana leusteanul toamna
Cand se seamana leusteanul toamna

Cand se seamana leusteanul toamna si cum pregatesti terenul


Cand se seamana leusteanul toamna. Afla care este cea mai buna perioada daca si tu vrei sa cultivi aceasta planta in gradina ta. Mai mult, iti explicam si la ce distanta se planteaza, pentru ca sansele de reusita sa fie mari!

Cum sa pregatesti terenul pentru cultivarea leusteanului

Tufa de leustean
Tufa de leustean

Inainte de a stii cand se seamana leusteanul toamna, ar fi bine sa afli si cum sa pregatesti terenul. In primul rand, trebuie sa stii ca terenul trebuie curatat foarte bine. Tocmai de aceea, este recomandat sa alegi un teren cu grad redus de imburuienare. Totodata, ia in considerare alegerea unui teren mai adapostit, pentru a favoriza intrarea rapida in vegetatie.

Fiind o planta perena, leusteanul nu va fi afectat de temperaturile negative din timpul iernii, iar atunci cand soseste sezonul cald planta va intra rapid in vegetatie. Mentionam si ca leusteanul trebuie udat la timp pentru a favoriza dezvoltarea frunzelor, asa ca irigarea trebuie facuta in mod constant.

Citeste si: Cand se taie hortensia si de ce este bine sa faci asta

Ar fi bine sa amesteci pamantul din gradina cu pamant de flori. Acest lucru este necesar pentru ca pamantul sa dreneze bine apa, asa ca nu uita nici de acest aspect. Mai mult, terenul pe care cultivi leustean poate fi imbunatatit cu gunoi de grajd semifermentat.

Este indicat sa nu plantezi leusteanul langa un zid sau langa peretii casei, asa ca iti recomandam sa alegi zonele mei umbrite de la marginea gradinii sau sub copacii prin a caror coroana ajunge si lumina soarelui.

Cand se seamana leusteanul toamna

Cand se seamana leusteanul toamna
Cand se seamana leusteanul toamna

Cu siguranta si tu te-ai intrebat cand se seamana leusteanul toamna, asa ca trebuie sa stii ca aceasta planta are nevoie de temperaturi un pic mai ridicate. Drept urmare, semanarea se face in luna septembrie. Mare atentie! Leusteanul nu se seamana pe acelasi teren unde inainte ai cultivat morcov, patrunjel ori pastarnac.

Distanta de plantare este esentiala pentru o cultura ca la carte, asa ca semintele de leustean se pun la o distanta de 25-30 cm pe acelasi rand, iar distanta dintre randuri trebuie sa fie de 70 cm.

Dupa ce trece sezonul rece si vine primavara, este de mentionat faptul ca recoltarea incepe dupa jumatatea lunii aprilie. Recoltarea se face esalonat si consta in taierea frunzelor mari. Practic, leusteanul poate fi recoltat pana la sosirea primului inghet.

Foarte important este sa faci si o irigare dupa fiecare data cand ai recoltat, daca tot stii cand se seamana. Ar fi bine sa mai stii ca frunzele se taie doar de la exteriorul rozetei, iar astfel se va evita si deprecierea mugurelui central, care este responsabil de regenerarea tufei.


Like it? Share with your friends!

Cristian P.