Cand se planteaza Paulownia si cum sa faci acest lucru
Cand se planteaza Paulownia si cum sa faci acest lucru

Cand se planteaza Paulownia si cum sa faci acest lucru


Cand se planteaza Paulownia. Afla care este cea mai buna perioada pentru a planta acest arbore si cum sa faci acest lucru. Care este cea mai buna locatie pentru plantare, dar si cum trebuie sa uzi acest arbore.

Cand se planteaza Paulownia si cum sa faci acest lucru – Cuprins:

Pregatirea solului inainte de plantare

Plantatie de Paulownia
Plantatie de Paulownia

Cand se planteaza Paulownia. Inainte de toate, trebuie sa stii ca Paulownia (Paulownia tomentosa) are nevoie de o suprafata unde va beneficia de lumina soarelui, asa ca iti recomantam sa alegi un loc inspre SV, S sau SE. Ideal este sa alegi si un loc ferit de vanturi puternice, care sa protejeze arborele in timpul iernii.

In acelasi timp, terenul trebuie sa fie pregatit, asa ca ar fi nevoie sa il ari, dar sa il si discuiesti, daca vorbim despre o suprafata mai mare. Mai mult, o sa fie nevoie de ingrasaminte, iar aici iti recomandam unul granular NPK (azot, fosfor, potasiu) 14:10:20.

Solul trebuie sa fie si bine drenat, dar si lipsit de buruieni. Trebuie sa lasi puietii sa se dezvolta in mod corect, asa ca nu e nevoie de alti consumatori ai substantelor nutritive din pamant.

Cand se planteaza Paulownia

Cand se planteaza Paulownia
Cand se planteaza Paulownia

Dupa ce ai pregatit solul, ar fi bine sa stii si cand se planteaza Paulownia, care este cea mai buna perioada. Ei bine, trebuie sa stii ca acest arbore poate fi plantat primavara, dupa ce a trecut pericolul de inghet.

Recomandam plantarea in aceasta perioada, deoarece arborele va putea sa capete radacini puternice pana la sfarsitul anului. Desigur, poti planta puieti si toamna, adica in lunile octombrie si noiembrie, insa acestia trebuie sa aiba deja radacini bine dezvoltate.

Citeste si: Cand se planteaza pomii fructiferi si ce trebuie sa stii

Mai mult, daca pamantul este prea uscat, ar fi bine sa uzi groapa in care urmeaza sa plantezi Paulownia cu 1-2 zile inainte. Se recomandam 20-25 de litri pe metru patrat, pentru a te asigura ca solul va fi umed.

Cand se planteaza Paulownia. In cazul in care vrei sa plantezi mai multi arbori, distanta intre acestia va trebui sa fie de 4 metri. Perioada de dupa plantare este iarasi esentiala pentru arborele pe care tocmai l-ai plantat.

Recomandam udarea abundenta de 2-3 ori pe saptamana, imediat dupa plantare. Arborele va avea nevoie de apa, iar cresterea va fi direct proportionala cu cantitatea de apa pe care o va primi.

Totusi, s-ar putea sa te lovesti de o mica problema. Din cauza cantitatii mare de apa administrata acestui arbore, o sa creasca si numarul de buruieni. Tocmai de aceea, asigura-te ca le elimini, deoarece o sa absoarba nutrientii de la puietii de Paulownia.


Like it? Share with your friends!

Cristian P.