Cand se face plantarea usturoiului toamna
Cand se face plantarea usturoiului toamna

Cand se face plantarea usturoiului toamna. Sfaturi utile!


Cand se face plantarea usturoiului toamna si ce trebuie sa stii despre aceasta operatiune. Cum trebuie sa cultivi usturoiul in mod corect si care sunt lucrurile pe care trebuie sa le iei in considerare inainta de a face acest lucru.

Cand se face plantarea usturoiului toamna – Cuprins:

Cand se face plantarea usturoiului toamna

Cand se face plantarea usturoiului toamna
Cand se face plantarea usturoiului toamna

Daca si tu vrei sa faci plantarea usturoiului toamna, atunci trebuie sa stii ca trebuie sa respecti anumite perioade, mai ales daca vrei sa obtii si rezultate pe masura. Nu de alta, dar daca tot vrei sa faci un lucru, ar fi indicat sa il faci si bine.

Pentru cei ce nu stiu, cele mai bune luni in care se planteaza usturoiul sunt septembrie si octombrie. Totusi, daca locuiesti intr-o zona muntoasa, unde temperaturile scad mult mai repede atunci cand vine toamna, trebuie sa plantezi usturoiul cu 2 saptamani inainte de venirea primului inghet.

Daca respecti aceste perioade, usturoiul plantat va avea timp sa se dezvolte in mod corect si va rezista pe toata durata sezonului rece. In cazul in care nu vei planta usturoiul in septembrie sau octombrie, trebuie sa stii ca in noiembrie este deja tarziu sa faci acest lucru, iar decembrie iese din discutie.

Cum sa plantezi usturoiul in mod corect

Plantare usturoi
Plantare usturoi

Pe langa perioada in care se planteaza usturoiul, ar fi bine sa afli si cateva sfaturi despre intreaga operatiune. In primul rand, ar fi bine sa stii ca la plantare se aleg cateii de usturoi cei mai mari, pentru a obtine legume de calitate.

Desigur, distanta de plantare este de foarte importanta, pentru ca plantele au nevoie sa se dezvolte in mod corect. Distanta dintre randuri trebuie sa fie de 25 de centimentri, iar distanta dintre plantele de pe acelasi rand trebuie sa fie de 15 centimetri. Asadar, trebuie sa stii cum sa faci plantarea usturoiului toamna, in mod corect!

Si locul unde plantezi usturoiul este foarte important, asa ca te sfatuim sa alegi o suprafata unde plantele vor avea parte de lumina soarelui doar in prima parte a zilei. Astfel, te asiguri de buna crestere a usturoiului si rezultatele din toamna vor fi pe masura asteptarilor.

Citeste si: Cand se culca ceapa la pamant si ce trebuie sa faci

Ar fi bine sa iei in considerare si mulcirea plantatiei de usturoi, iar in acest sens iti recomandam sa folosesti paiele sau scoarta de copac. Nu folosi folia neagra deoarece va creste si temperatura solului, iar asta inseamna ca usturoiul se va opri mai repede din crestere.

Apa este foarte importanta, asa ca irigarea usturoiului se va face in mod constant. Poti testa solul cu degetul si tine minte ca umezeala trebuie sa se mentina la cativa centimetri in pamant.

Ar fi bine sa tii si cresterea buruienilor sub control, asa ca periodic iti recomandam sa le smulgi. Nu uita ca buruienile vor absorbi din apa si nutrientii destinati usturoiului, iar asta inseamna o crestere incetinita.

Usturoiul se va recolta in toamna, asa ca daca vei avea rabdare pana atunci este bine sa stii ca poti face acest lucru atunci cand 3-4 frunze din partea de jos incep sa se brunifice. Dupa aceea, usturoiul nu se mai uda si se va recolta peste aproximativ 2 saptamani.


Like it? Share with your friends!

Cristian P.