Cand incep inscrierile la Bacalaureat 2022. Acte necesare
Cand incep inscrierile la Bacalaureat 2022. Acte necesare

Cand incep inscrierile la Bacalaureat 2022. Acte necesare


Cand incep inscrierile la Bacalaureat 2022 si ce acte sunt necesare. Mai sunt doar cateva zile pana la incheierea anului scolar curent, elevii care urmeaza sa incheie ciclul liceal intrand deja in febra emotiilor provocate de examenul de bacalaureat. Cine nu a avut insa emotii pricinuite de acest asa numit examen al maturitatii?!

Ei bine, inscrierile la sesiunile organizate in anul 2022 au fost deja anuntate de autoritati, asa ca incercam si noi sa va dam in randurile urmatoare toate detaliile de care aveti nevoie in cazul in care sunteti in situatia de a sustine in acest an examenul de bacalaureat. Haideti, asadar, sa aflam impreuna cand incep, de fapt, inscrierile la Bacalaureat in 2022!

Cand incep inscrierile la Bacalaureat 2022. Acte necesare – Cuprins:

Cand incep inscrierile la Bacalaureat 2022

Cand incep inscrierile la Bacalaureat 2022
Cand incep inscrierile la Bacalaureat 2022

Elevii care termina in acest an clasa a XII-a si care urmeaza sa sustina in aceasta vara examenul de bacalaureat se vor prezenta la unitatile de invatamant in perioada iunie – iulie. Potrivit unui anunt facut de reprezentantii Ministerului Educatiei si Cercetarii, elevii care urmeaza sa sustina examenul maturitatii in acest an se pot inscrie incepand de luni, 23 mai, pentru sesiunea iunie – iulie.

Lasand acest aspect la o parte, este important de stiut si care sunt actele necesare pentru a intra in sala de examen si a sustine probele de examen, in functie de profilul pe care l-a urmat fiecare elev in parte! 

Desi procedura de inscriere nu este deloc atat de complexa, este de preferat ca elevii ce urmeaza sa sustina Bacalaureatul in acest an sa stie de la bun inceput care sunt actele pe care trebuie sa le puna in dosarul de inscriere.

Citeste si: Cand trebuie sa te cantaresti pentru a fi sigur(a) de greutatea ta

Dosarul pentru inscriere trebuie, asadar, sa contina urmatoarele documente: doua poze format 3/4, copie dupa cartea de identitate, copie dupa certificatul de nastere, foaia matricola, cerere tip care se completeaza la secretariatul unitatii scolare absolvite si o adeverinta de recunoastere a probelor, valabila in cazul candidatilor din seriile anterioare. 

Revenind la completarea cererii de inscriere, exista urmatoare informatii clare care trebuie respectate. Candidatii care sustin pentru prima data examenul de bacalaureat in acest an completeaza partea I a cererii de inscriere. Apoi, candidatii care solicita recunoasterea sau echivalarea unor probe sustinute in anii anteriori sau in sesiunile anterioare trebuie sa completeze partea I si partea a II-a a cererii de inscriere.

In cele din urma, elevii care au obtinut premii la concursuri sau la olimpiade scolare internationale, recunoscute de catre Ministerul Educatiei, la o disciplina inclusa in lista de examen si care solicita echivalarea probei scrise respective vor avea de completat partea I si partea a III-a a cererii de inscriere pentru BAC 2022.

Calendar Examen Bacalaureat 2022

Calendar Examen Bacalaureat 2022
Calendar Examen Bacalaureat 2022

Calendar Examen Bacalaureat 2022, sesiunea iunie – iulie 

23 – 27 mai: Inscrierea candidatilor;

27 mai: Scoala se termina pentru clasa a XII-a/a XIII-a;

6 – 8 iunie: Are loc evaluarea competentelor lingvistice de comunicare orala in limba romana — proba A;

8 – 9 iunie: Profesorii evalueaza competentele lingvistice de comunicare orala in limba materna — proba B;

9 – 10 iunie: Evaluarea competentelor digitale, adica proba D;

13 – 15 iunie: Evaluarea competentelor lingvistice ale candidatilor intr-o limba de circulatie internationala — proba C;

20 iunie: Proba scrisa la Limba si literatura romana — proba E.a);

21 iunie: Proba scrisa obligatorie a profilului — proba E.c);

22 iunie: Proba la alegere a profilului urmat si specializarii — proba E.d) — proba scrisa;

23 iunie: Examen scris la Limba si literatura materna — proba E.b);

27 iunie: Afisarea rezultatelor la probele scrise (pana in ora 12) si depunerea contestatiilor;

28 – 30 iunie: Rezolvarea contestatiilor;

1 iulie: Afisarea rezultatelor finale la BAC 2022.

Nu putem sa incheiem acest material decat prin a le ura succes tuturor elevilor care urmeaza sa treaca in urmatoarele saptamani prin emotiile examenului maturitatii! 


Like it? Share with your friends!

Cristian P.