Cand nu se fac botezuri in 2021 si care este motivul
Cand nu se fac botezuri in 2021 si care este motivul

Cand nu se fac botezuri in 2021 si care este motivul


Cand nu se fac botezuri in 2021. Afla care sunt perioadele in care poti sa iti botezi copilul, dar si care este motivul pentru care aceste evenimente sunt interzise de preoti. Iata ce trebuie sa stii!

Cand nu se fac botezuri in 2021 si care este motivul – Cuprins:

De ce nu se face botez in anumite perioade din an

Botez
Botez

Cand nu se fac botezuri in 2021. Bineinteles, nu este o surpriza ca anumite evenimente precum nuntile sau botezurile nu se organizeaza in anumite perioade din an. Conform preotilor, este absolut interzis sa iti botezi copilul in zilele de post sau atunci cand exista sarbatori mari.

Biserica Ortodoxa spune ca botezul unui nou-nascut se face in primele 40 de zile de la nastere, asadar exista o perioada in care fiecare poate alege cand sa organizeze acest eveniment.

Majoritatea parintilor aleg sa isi boteze copilul cand acesta creste mai mult, este mai rezistent si poate evita anumite probleme de sanatate. Desigur, anumiti parinti asteapta ca bebelusul sa creasca mai mult pentru a fi mai rezistent si pentru a fi tinut cu usurinta in brate.

Asadar, poti alege sa iti botezi copilul cand vrei tu, insa trebuie sa tii cont de anumite perioade din calendarul crestin-ortodox. Preotii pot accepta sa boteze un copil chiar daca este post, insa conditia este sa nu existe o petrecere dupa acest eveniment.

Cand nu se fac botezuri in 2021

Cand nu se fac botezuri
Cand nu se fac botezuri

Trebuie sa stii faptul ca exista anumite perioade atunci cand nu se fac botezuri in 2021. Acestea sunt zilele de post, ajunul sau in zilele Praznicelor Imparatesti. Asta inseamna pe 1-2 februarie, 9-10 iunie, 19-21 iunie, 15 august si 13-14 septembrie.

In primul rand, nu se fac botezuri in zilele de miercuri si vineri de-a lungul anului. Totusi, exista exceptii care sunt mentionate in calendarul crestin-ortodox, iar acestea sunt zilele in care se ofera dezlegare.

In perioada 8 martie – 9 mai nu se fac botezuri dupa Lasatul secului de carne pentru Postul Sfintelor Pasti si pana la Duminica Sfantului Apostol Toma.

Citeste si: Cand nu se fac nunti in 2021. Ce trebuie sa stii daca vrei sa te casatoresti!

In perioada Postului Sfintilor Apostoli Petru si Pavel nu se vor face botezuri, iar asta inseamna ca evenimentele nu se pot organiza in perioada 21-28 iunie.

Mai departe, nu se vor face botezuri in Postul Adormirii Maicii Domnului, adica perioada 1-14 august. De asemenea, pe data de 29 august nu se face botez, pentru ca in calendar este mentionata Taierea Capului Sfantului Ioan Botezatorul.

Si ziua de 14 septembrie intra pe aceasta lista, adica de Inaltarea Sfintei Cruci. Trebuie sa mai stii ca botezurile nu se fac nici in perioada 15 noiembrie – 24 decembrie, adica in Postul Nasterii Domnului, dar nici in perioada 25 decembrie – 6 ianuarie, adica in perioada de la Craciun si pana la Boboteaza.


Like it? Share with your friends!

Cristian P.