Cand nu se fac nunti in 2021
Cand nu se fac nunti in 2021

Cand nu se fac nunti in 2021. Ce trebuie sa stii daca vrei sa te casatoresti!


Cand nu se fac nunti in 2021. Ce trebuie sa stii daca planuiesti sa te casatoresti anul acesta. Cand nu este voie sa faci nunta si care sunt zilele in care Biserica nu permite acest lucru. Iata care sunt perioadele.

Cand nu se fac nunti in 2021. Ce trebuie sa stii daca vrei sa te casatoresti!

Cand nu se fac nunti in 2021 si care este motivul

Cand nu se fac nunti in 2021.. In cazul in care te-ai gandit sa iti unesti destinele alaturi de jumatatea ta si vrei sa o ai alaturi pentru tot restul vietii, ar trebui sa stii si care este perioada in care poti sa organizezi marele eveniment la care visati.

Conform Calendarului Ortodox 2021, acestea sunt zilele si perioadele in care nu se fac nunti:

  • Ajunul Bobotezei – 5 ianuarie
  • Postul Sfintelor Pasti – 15 martie – 1 mai
  • Postul Sfintilor Apostoli Petru si Pavel – 22 iunie – 28 iunie
  • Inaltarea Sfintei Cruci – 14 septembrie
  • Postul Adormirii Maicii Domnului – 1-14 august
  • Taierea Capului Sfantului Ioan Botezatorul – 29 august
  • Postul Nasterii Domnului – 15 noiembrie -24 decembrie
  • Perioada de la Craciun pana la Boboteaza – 25 decembrie – 6 ianuarie
  • In ajunul si in zilele Praznicelor Imparatesti, adica in urmatoarele perioade: 1-2 februarie, 19-21 iunie, 15 august, 13-14 septembrie
  • Zilele de post si perioadele de post care se tin in timpul anului

De ce nu se permit cununiile religioase in post

Cand nu se fac nunti in 2021. Daca inca nu stii acest lucru, o sa te lamurim. Conform religiei, perioada de post trebuie tinuta atat pentru suflet, cat si pentru trup. Astfel, daca ne abtinem de la anumite mancaruri si bauturi, sotii trebuie sa se abtina si de la placerile trupesti.

Mai mult decat atat, Biserica nu permite savarsirea cununiilor religoase in zilele de post, pentru ca nu vrea sa umbreasca bucuria mesenilor si a mirilor cu restrictiile postului.

Citeste si: Cand incepe Postul Mare al Pastelui

Alte perioade in care nu se fac nunti le reprezinta evenimentele triste si neprevazute care se pot intampla, de exemplul decesul unei rude apropiate. Cand se intampla acest lucru, evenimentul se amana din respect pentru persoana care a parasit aceasta lume.

Asadar, daca te-ai hotarat sa iti unesti destinele alaturi de persoana iubita, ar trebui sa stii ca poti face doar o cununie civila. Cununiile religioase nu se poat face deoarece preotii nu oficiaza aceste evenimente.

Acum ca stii aceste lucruri, iti mai spunem ca exista reguli speciale pentru cununiile religioase si acestea se pot desfasura in prezenta a cel mult 16 persoane care sa fie martore la fericitul eveniment.


Like it? Share with your friends!

Cristian P.