Cand se stropesc rosiile cu lapte. Afla cand este bine sa administrezi acest tratament la tomate, dar mai ales ce efect are laptele asupra plantelor din gradina ta. Cu siguranta nu te-a gandit la acest lucru.
Laptele folosit ca si ingrasamant in gradina
Cand se stropesc rosiile cu lapte. In cazul in care nu stiai, laptele poate fi folosit ca si ingrasamant in gradina. Stim ca pare ciudat, insa laptele contine calciu, asa ca si plantele pot beneficia de aportul acestui element.
Pe langa calciu, laptele mai contine si proteine benefice, zahar si vitamina B. Dupa cum vezi, de toate aceste lucruri putem beneficia si noi, dar si plantele! Cu ajutorul laptelui, plantele vor beneficia de un aport de nutrienti, asa ca vor oferi si o recolta mai buna.
Totusi, trebuie sa stii ca nu va fi o idee buna sa exagerezi cu cantitatea de lapte aplicata tomatelor, asa ca iti recomandam sa nu folosesti foarte mult. Si inca ceva! Laptele o sa miroasa urat dupa aplicare, insa la 2-3 zile acest miros va disparea!
Cand se stropesc rosiile cu lapte si cum prepari solutia
Fie ca vorbim de lapte crud sau lapte pe care il ai de ceva timp in frigider, acesta poate fi folosit cu succes pentru a stropi rosiile din gradina. Mai mult, poti folosi chiar si lapte praf!
Pentru a prepara solutia, o sa ai nevoie de o parte lapte si 9 parti apa. Mai pe intelesul tuturor, o sa ai nevoie de un litru de apa pentru fiecare 9 litri de apa. Amesteca foarte bine, iar apoi aplic-o pe plantele din gradina ta.
Ar fi bine sa faci stropirea dupa amiaza si sa te asiguri ca nu o sa ploua in acea zi. Desigur, asta nu intra in discutie daca rosiile sunt plantate in solar.
Citeste si: Cand se stropesc rosiile. Schema de tratamente la tomate
Cand se stropesc rosiile cu lapte? Ei bine, iata si raspunsul! Rosiile (Solanum lycopersicum) se stropesc cu lapte la o saptamana de la plantare, iar apoi la fiecare 2-3 saptamani si pana la mijlocul verii, adica pana in luna iulie.
Utilizand acest tratament pentru tomate vei tine la departare majoritatea bolilor fungice, deoarece laptele are efect antiseptic. In cazul in care umiditatea este ridicata, ar fi bine sa continui tratamentul si dupa mijlocul verii, deoarece riscul de aparitie a bolilor provocate de ciupercile microscopice este destul de ridicat.
Acum ca stii cum sa ai grija in mod natural de plantele din gradina ta, iti dorim mult succes la prepararea solutie si la aplicarea acesteia!