Cand expira ouale si ce termen de valabilitate au
Cand expira ouale si ce termen de valabilitate au

Cand expira ouale si ce termen de valabilitate au


Cand expira ouale. Obisnuim de multe ori ca atunci cand mergem la supermarket sa cumparam mult mai multe produse fata de cate am avea nevoie in mod normal pentru consumul de zi cu zi. De regula, ne spunem ca este de preferat sa avem mai multe in frigider sau in camara decat sa ne trezim ca nu avem ceva ce ne trebuie.

Nu ne gandim insa si la termenul de valabilitate al acestor produse. Spre exemplu, stiti cand expira, de fapt, ouale? Oare se incadreaza acestea in acele cateva tipuri de alimente care pot fi mancate chiar si dupa ce expira?! Aflam in randurile urmatoare cateva informatii extrem de utile pe acest subiect!

Cand expira ouale si ce termen de valabilitate au – Cuprins:

Cand expira ouale

Cand expira ouale
Cand expira ouale

Exista trei tipuri de alimente care pot fi mancate chiar si dupa expirarea termenului de valabilitate. Desi cel mai probabil nu v-ati fi asteptat la acest lucru, ouale pot fi consumate in siguranta chiar si dupa expirarea termenului de valabilitate. In mod normal, termenul de valabilitate al oualelor este de 30 zile.

Mai mult ca sigur ca v-ati intrebat macar o data daca este o idee buna sa mai mancati din ouale pe care le aveti in frigider sau daca mai bine le aruncati! Nu de alta, dar stim cu totii ca ouale fac parte din acea categorie a alimentelor destul de sensibile, care ne pot face probleme in cazul in care sunt vechi. 

Ei bine, lasand la o parte toate lucrurile pe care le stim din popor, ouale pot fi consumate in siguranta chiar si doua saptamani dupa termenul de valabilitate de 30 de zile pe care il mentionam mai devreme. Atentie insa, ouale trebuie sa fi fost depozitate la rece in tot acest timp! De asemenea, ouale trebuie sa fie in forma intacta! 

Citeste si: Cand se bea sucul de sfecla rosie si ce beneficii are

Pentru a verifica daca ouale mai sunt bune de mancat sau nu, acestea trebuie sa fie scufundate intr-un vas cu apa rece. In cazul in care ouale raman pe fundul vasului inseamna ca acestea sunt bune de consum. Daca se ridica insa la suprafata si plutesc, trebuie sa stiti ca acele oua nu mai sunt bune de consum si trebuie aruncate! 

Ouale nu sunt singurele alimente care pot fi consumate chiar si dupa expirarea termenului de valabilitate indicat. Spre exemplu, alimentele congelate pot fi consumate in siguranta chiar si la cateva saptamani sau chiar luni dupa expirarea termenului de valabilitate.

Fiind congelate, aceste alimente isi pastreaza proprietatile si raman bune de consum pentru o perioada mult mai indelungata! De asemenea, alimentele conservate sau uscate pot fi consumate fara niciun fel de probleme chiar si la cateva luni de la momentul in care au fost conservate sau uscate.

Lapte
Lapte

La fel ca si ouale, laptele este la randul lui un aliment destul de sensibil. Lucrurile sunt insa mai stricte atunci cand vine vorba de lapte, laptele stricat putand afecta starea de sanatate a celor care il consuma. Laptele proaspat are in mod normal o valabilitate redusa, de numai cateva zile.

Laptele pe care il gasim insa in comert, cel UHT, poate fi consumat insa chiar si la cateva zile dupa ce a expirat. Vorbim insa numai despre acel lapte care a fost pastrat nedeschis in ambalajul lui original.

Exista o metoda foarte simpla prin care laptele poate fi verificat daca mai este bun sau nu pentru consum. Incalziti o lingura de lapte deasupra unei flacari. In cazul in care nu se branzeste, laptele poate fi consumat fara niciun fel de probleme! Valabilitatea laptelui poate fi prelungita daca alegeti sa il fierbeti! 

Lucrurile sunt mult mai sensibile atunci cand vine vorba despre carne. Carnea nu rezista deloc mult dupa data de expirare, chiar si atunci cand este ambalata in vid si pastrata la rece. Daca este congelata, carnea poate fi mancata si dupa termenul de expirare.

Atentie insa la carnea proaspata pe care o cumparati din magazine! In cazul in care simtiti cel mai mic miros urat atunci cand o scoateti din ambalaj, cel mai bine este sa o aruncati fara nicio remuscare! 


Like it? Share with your friends!

Cristian P.