Cand se ia magneziu, seara sau dimineata? Ce trebuie sa stii!
Cand se ia magneziu, seara sau dimineata? Ce trebuie sa stii!

Cand se ia magneziu, seara sau dimineata? Ce trebuie sa stii!


Cand se ia magneziu, seara sau dimineata? Este o intrebare la care multa lume cauta raspunsul, asa ca o sa iti explicam ce trebuie sa stii despre acest supliment si cand trebuie sa il iei. De asemenea, iti explicam si rolul magneziului asupra organismului uman.

Cand se ia magneziu, seara sau dimineata? Ce trebuie sa stii! – Cuprins:

Ce rol are magneziul asupra organismului?

Beneficiile magneziului
Beneficiile magneziului

Cand se ia magneziu, seara sau dimineata? In cazul in care nu stiai, magneziul este un mineral care isi are originea in regiunea Magnesia, din Grecia. Totusi, a fost recunoscut ca si element chimic in anul 1755, iar la baza cercetarilor s-a aflat chimistul englez Joseph Black.

Magneziul se gaseste in sol, apa, in plante, dar si in organismul animalelor si organismul uman. Drept urmare, este cel de-al 8-lea cel mai raspandit mineral de pe Pamant si cel de-al 4-lea cel mai raspandit mineral din corpul uman.

Citeste si: Cand se incarca telefonul, pentru ca bateria sa tina cat mai mult

Si daca tot am adus vorba, in corpul uman se gasesc in jur de 25 grame de magneziu, iar cea mai mare cantitate (50-60%) se gaseste in oase. Restul magneziului il vom gasi la nivelul muschilor, in sange si la nivelul tesuturilor moi. Fiecare celula din corpul uman contine magneziu, care este esential pentru ca acestea sa functioneze.

In primul rand, magneziul te va ajuta sa contracatezi oboseala si starea de extenuare, adica te va ajuta sa nu te mai simti obosit si iti va mentine un nivel optim de energie. Totodata, magneziul ajuta si la imbunatatirea digestiei si la cresterea densitatii minerale osoase.

Foarte important de retinut este faptul ca magneziul contribuie la procesul de transformare a zaharului in energie, ceea ce inseamna ca are o importanta destul de mare. Magneziul va ajuta la metabolizarea glucozei si a carbohidratilor.

Cand se ia magneziu, seara sau dimineata?

Cand se ia magneziu, seara sau dimineata?
Cand se ia magneziu, seara sau dimineata?

Cand se ia magneziu, seara sau dimineata? Ei bine, raspunsul nu este atat de simplu si difera in functie de persoana care il ia. Daca vrei sa dormi mai bine, poti lua magneziu mai aproape de ora de culcare. Magneziul va actiona mai bine, daca il iei la aceeasi ora in fiecare zi.

Magneziul va imbunatati somnul deoarece va netraliza acidul stomacal. In acelasi timp, magneziul va provoca si miscari ale tractului intestinal gros, asa ca dimineata o sa faci o vizita pe tron.

Nu asocia vitaminele de dimineata cu magneziul. Daca acestea iti vor da energie pe parcusul intregii zile, este de preferat sa iei magneziul seara.

Totusi, inainte sa iei orice fel de supliment, iti recomandam sa consulti un doctor. Este vorba de sanatatea ta, asa ca orice medicamente sau suplimente trebuie luate doar dupa ce consulti un expert!


Like it? Share with your friends!

Cristian P.